Izabella Scorupcos krav för att medverka i ”The Journey”

Foto: Sophie Gräsberg

Izabella Scorupco är en av profilerna som ska vandra genom Nepals största nationalpark i TV3:s ”The Journey – 15 dagar i Nepal”.

Nu berättar Hollywoodstjärnan om kraven inför att vara med i programmet, och om sin högkänslighet.

– Har en tendens att krascha, berättar hon.

Skådespelaren Izabella Scorupco, 52, är aktuell i nya TV3-satsningen ”The Journey – 15 dagar i Nepal”, som har premiär under måndagskvällen. I den nya serien vandrar sex kända profiler genom Chitwan Nepals största nationalpark. 

– Jag säger ordet magiskt 400 000 gånger i serien. Men det var magiskt. Det är svårt att beskriva, man måste ha varit där för att ha sett det. Det finns en speciell energi, säger hon.

Scorupco berättar att programmet tog henne utanför hennes comfortzone, med begränsade resurser – och konstant umgänge med de andra deltagarna.

– Jag behöver tystnad. Kanske låter det konstigt, men jag alstrar kraft när jag får vara med mig själv och till exempel gå på en promenad själv. Jag utsätter mig inte för mycket ljud och högljudd musik. Jag behöver få en paus från oljud och buller och saker som gör att jag blir överstimulerad. Däremot älskar jag också att vara social, jag älskar att vara runt människor jag tycker om. 

– Det här med högkänslighet är svårt att prata om utan att folk tycker att man är neurotisk eller en jobbig jävel. Känsligheten handlar inte om att jag är känslig på ett fånigt sätt. Överkänsligheten handlar om att jag älskar stimulans, men samtidigt blir jag överstimulerad vilket resulterar i att jag kraschar. Så om jag har dagar när jag njuter av mina favoritmänniskor så har jag en tendens att krascha, och jag behöver många dagar att bara vila ut och ta igen och alstra kraft.

Izabella Scorupcos krav på tv-produktionen

Konstigt nog blev det sociala umgänget inte ett problem för Izabella Scorupco i tv-serien. För första gången kunde hon umgås tätt inpå människor i flera veckor utan att behöva ensamtid. 

– Jag har aldrig varit med om tre veckor där jag så intensivt varit med människor, och jag har aldrig under den tiden känt att jag behöver en stund för mig själv. Jag kan inte ens förklara vad det har att göra med, berättar hon.

Varför valde du att tacka ja?

– Jag har ofta fått frågor om att vara med i någon form av reality, men det här var så klockrent för mig. Min största dröm var att åka till Tibet eller Nepal.

Scorupco hade dock ett par krav för att medverka.

– Jag går mycket på lust och magkänsla. Jag sa till producenten att jag inte behöver veta så mycket mer än att det kommer vara ”feel good”, och att vi alla i slutändan ska hitta en vänskap. Inte tvärtom. Ingen var ute efter konflikter eller bråk. Att de uppstod ibland ändå för att vi var slut och utmattade, det är bara en del av livet, men det var inte så att man skapar konflikter för att få till ett bra program.

”The Journey” sänds på måndagar i TV3 och på Viaplay. Andra profiler som deltar i programmet är Peter Stormare, 68, Kristina ”Keyyo” Petrushina, 25 och Roy Fares, 37.

UR ARKIVET:

Visar upp egna bilderna från kändisbröllopet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.