Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bill Skarsgård hyllas av hela världen efter premiären

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bill Skarsgård i filmen "Det".
Foto: BROOKE PALMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM / AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM/ SPLASH NEWS

Bill Skarsgård får sitt stora internationella genombrott som clownen Pennywise i nya filmatiseringen av Stephen Kings "It".

13 september har filmen premiär i Sverige - och redan nu hyllas Bill Skarsgårds insats världen över.

"Grattis till Bill Skarsgård som gör en ikonisk tolkning av clownen Pennywise" skriver skådespelaren Dwayne "The Rock" Johnson på sin Instagram.

Nya filmatiseringen av Stephen Kings bok "Det", "It" med Bill Skarsgård i huvudrollen som den skräckinjagande monsterclownen Pennywise, har premiär i Sverige 13 september.

Men redan nu har filmen hyllats stort världen över - bland annat av Stephen King själv.

– Skarsgård var fantastisk som Pennywise, och han hade stora skor att fylla, har Stephen King sagt om Bill Skarsgårds roll i filmen.

Tim Curry hyllar Bill Skarsgård för rollen som Pennywise i Det

Filmen "It" är inte första gången som Stephen Kings bok tar form i rörlig bild. Redan 1990 gjordes en miniserie som också hette "It", eller "Det", med Tim Curry i rollen som clownen Pennywise.


LÄS MER: Därför söker sig Skarsgård bort från stjärnfamiljen


Tim Curry, som också har spelat i "Rocky horror picture show", har även han hyllat Bill Skarsgårds insats som Pennywise i den kommande storfilmen.

– Jag gillar Skarsgård väldigt mycket, jag tycker att han är väldigt duktig. Det ska bli intressant att se vad för clownansikte han tänker använda, för det är inte alls uppenbart. Jag har sett trailern och man ser honom egentligen inte. Så det ska bli fascinerande. Han är mycket bra, har han sagt efter att ha sett trailern.

The Rock älskar "It" - hyllar Skarsgård på Instagram

Och allt eftersom att premiärdagen för "It" kryper sig närmare, får fler och fler kändisar se den - och de är lyriska. Hollywoodskådespelaren Dwayne "The Rock" Johnson.

"Grattis till Bill Skarsgård som gör en ikonisk tolkning av clownen Pennywise" skriver "The Rock" på Instagram, där han också hyllar filmen som "smart och briljant läskig".


LÄS MER: Nya läskiga trailern till "DET" med Bill Skarsgård


Han tycker också att det är en av de allra bästa filmerna han någonsin sett.

https://www.instagram.com/p/BYt3oszFFv4/?taken-by=therock

"It" hade premiär i Hollywood 5 september 

Bill Skarsgård gick på premiär för "It" tillsammans med sin bror Alexander Skarsgård i Hollywood 5 september, och möttes av stora framgångar efter rollen. I Sverige är det galapremiär 8 september, och från den 13 september kan alla se skräckfilmen om Pennywise på biograferna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.