Bill Skarsgård i filmen "Det". Foto: BROOKE PALMER / AP TT NYHETSBYRÅNBill Skarsgård i filmen "Det". Foto: BROOKE PALMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Bill Skarsgård i filmen "Det". Foto: BROOKE PALMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM / AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM/ SPLASH NEWSFoto: AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM / AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM/ SPLASH NEWS
 Foto: AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM / AXELLE WOUSSEN/BAUERGRIFFIN.COM/ SPLASH NEWS

Bill Skarsgård hyllas av hela världen efter premiären

Publicerad

Bill Skarsgård får sitt stora internationella genombrott som clownen Pennywise i nya filmatiseringen av Stephen Kings "It".

13 september har filmen premiär i Sverige - och redan nu hyllas Bill Skarsgårds insats världen över.

"Grattis till Bill Skarsgård som gör en ikonisk tolkning av clownen Pennywise" skriver skådespelaren Dwayne "The Rock" Johnson på sin Instagram.

Nya filmatiseringen av Stephen Kings bok "Det", "It" med Bill Skarsgård i huvudrollen som den skräckinjagande monsterclownen Pennywise, har premiär i Sverige 13 september.

Men redan nu har filmen hyllats stort världen över - bland annat av Stephen King själv.

– Skarsgård var fantastisk som Pennywise, och han hade stora skor att fylla, har Stephen King sagt om Bill Skarsgårds roll i filmen.

Tim Curry hyllar Bill Skarsgård för rollen som Pennywise i Det

Filmen "It" är inte första gången som Stephen Kings bok tar form i rörlig bild. Redan 1990 gjordes en miniserie som också hette "It", eller "Det", med Tim Curry i rollen som clownen Pennywise.

 

LÄS MER: Därför söker sig Skarsgård bort från stjärnfamiljen

 

Tim Curry, som också har spelat i "Rocky horror picture show", har även han hyllat Bill Skarsgårds insats som Pennywise i den kommande storfilmen.

– Jag gillar Skarsgård väldigt mycket, jag tycker att han är väldigt duktig. Det ska bli intressant att se vad för clownansikte han tänker använda, för det är inte alls uppenbart. Jag har sett trailern och man ser honom egentligen inte. Så det ska bli fascinerande. Han är mycket bra, har han sagt efter att ha sett trailern.

The Rock älskar "It" - hyllar Skarsgård på Instagram

Och allt eftersom att premiärdagen för "It" kryper sig närmare, får fler och fler kändisar se den - och de är lyriska. Hollywoodskådespelaren Dwayne "The Rock" Johnson.

"Grattis till Bill Skarsgård som gör en ikonisk tolkning av clownen Pennywise" skriver "The Rock" på Instagram, där han också hyllar filmen som "smart och briljant läskig".

 

LÄS MER: Nya läskiga trailern till "DET" med Bill Skarsgård

 

Han tycker också att det är en av de allra bästa filmerna han någonsin sett.

https://www.instagram.com/p/BYt3oszFFv4/?taken-by=therock

"It" hade premiär i Hollywood 5 september 

Bill Skarsgård gick på premiär för "It" tillsammans med sin bror Alexander Skarsgård i Hollywood 5 september, och möttes av stora framgångar efter rollen. I Sverige är det galapremiär 8 september, och från den 13 september kan alla se skräckfilmen om Pennywise på biograferna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag