Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabellas skilsmässa är klar – därför dröjde det 1,5 år

Isabella Löwengrip och Odd Spångbergs skilsmässa har gått igenom. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Isabella Löwengrip och Odd Spångberg. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Det är 1,5 år sedan Isabella Löwengrip och Odd Spångberg separerade – nu har deras skilsmässa till slut gått igenom.

Under sin tid som gifta registrerades ett äktenskapsförord, vilket innebär att Löwengrip slipper dela med sig av sina pengar.

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 28, och Odd Spångberg, 30, gifte sig 2013 och har två barn tillsammans. För drygt 1,5 år sedan valde paret att gå skilda vägar, men den formella skilsmässan har dröjt – ända tills nu.

Uppbrottet bekräftades i maj 2017 via Isabella Löwengrips sociala medier:

”Efter en tids funderingar har vi kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta”.

 

 

Äktenskapsförordet

Paret registrerade 2015 ett äktenskapsförord som tydligt slår fast hur deras tillgångar fördelas vid en eventuell skilsmässa.

Paret har kommit överens om att alla deras tillgångar ska ses som enskild egendom – vilket innebär att Isabella Löwengrip går ur skilsmässan utan att behöva dela med sig av sitt innehav från sina bolag eller sina intjänade pengar.

“All den egendom som vardera make tagit med sig in i äktenskapet och all den egendom som vardera make förvärvar under äktenskapet, vad som träder i dess ställe samt värdestegring och avkastning därav skall utgöra vardera makes enskilda egendom varvid den andra inte skall äga giftorätt”, står det att läsa i äktenskapsförordet.

Därför har skilsmässan dröjt

Efter separationen i maj 2017 lämnades skilsmässoansökan in till tingsrätten. 

Men skilsmässan gick inte i genom då det inte inkom någon ansökan om fullföljd till tingsrätten, vilket det ska göra efter ett halvårs betänketid. Stockholms tingsrätt beslutade då att skriva av målet om äktenskapsskillnad.

I juni 2018 kommenterade Isabella Löwengrip händelsen i sin blogg

”Det har stått i Media att jag och O fortfarande är gifta vilket är korrekt men båda våra ombud kommer överklaga då ingen av oss eller min advokat, som har fullmakt vid ärendet, har fått ett brev hem som skulle signeras. Tingsrätten måste ha missat. Hur som helst så är det inte hela världen, snart är det löst.” 

 

 

Men varken Löwengrip eller Spångberg skickade in kompletterande uppgifter till tingsrätten. Det innebar att de inte kunnat skilja sig förrän i början av 2019, eftersom de har barn under 16 år och då har minst sex månaders betänketid.

Isabella Löwengrip inkom med ansökan om fullföljd tidigare i januari 2019. Odd Spångberg hade fram till den 25 januari på sig att lämna in sitt yttrande, vilket även har gjorts.

Ex-makarna har fortsatt gemensam vårdnad om sina barn.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip och Odd Spångberg.