Foto: Cornelia NordströmFoto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström
Foto: Mikael SjöbergFoto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

Isabella Löwengrips utbrott: "Jag skäms"

Publicerad

När Sally vägrade somna brast det för "Blondinbella".

På sin blogg berättar hon nu om skammen efter att hon skrikit på sin dotter.

– Hon blev livrädd för att hennes mamma förvandlades till ett monster.

I april fick Isabella "Blondinbella" Löwengrip dottern Sally.

På sin blogg har hon öppet berättat om hur dåligt hon mår när hon inte får sova på grund av barnen, något som många nyblivna föräldrar säkert kan känna igen sig i.

I går natt blev det för mycket för bloggaren och entreprenören. Nu berättar Isabella Löwengrip om skammen efter att hon rutit ifrån mot sin dotter.

– I går brast det. Efter att Sally varit vaken tre timmar mitt i natten försvann vartenda uns av tålamod i kroppen och jag skrek: SOOOOV DÅ FÖR I HELVETE. Tystnad. Och sedan kom världens gråt från henne. Antagligen livrädd för att mamma plötsligt blev ett monster, skriver Isabella Löwengrip i bloggen.

Hon väckte då sin man Odd Spånberg för att få hjälp.

– Jag sa att jag inte är en bra mamma längre utan sömn och att nu får han ta över. Odd sov med båda barnen i sängen och jag gick och la mig i 90-sängen i Sallys rum och skämdes. Skrika åt min bebis. Det är att nå botten.

LÄS MER: Blondinbella överger moderaterna

Blondinbella får stöd av läsarna

 

Isabella Löwengrip förklarar att hon inte kunde hålla tillbaka ilskan på grund av att hennes man låg och sov.

– Jag vet ju vad jag ska göra. Lämna rummet och andas. Tänka att jag inte dör av att inte så sova. Men kombinationen av att Odd liksom sov gott och jag har haft det så här rätt mycket den senaste tiden gjorde att det brast.

Hon har mått mycket dåligt av det som hänt.

– Att jag sedan skulle iväg på morgonen och inte hinna få vara med Sally och gosa forever gjorde att den där klumpen i magen har växt till en jäkla fotboll i storlek. Det är ingen fara jag vet, man är bara människa. Men ändå skäms jag. Jaja. Nu ska den här supermamman fortsätta jobba.

Får stöd

I kommentarerna får Isabella Löwengrip stort stöd av sina läsare. Många berättar att de känner igen sig i situationen.

– Åh herregud vad jag känner igen mig… har tyvärr också skrikigt åt min dotter ett par gånger på grund av sömnbrist. Pappan jobbar otroligt mycket så får inte avlastning på nätterna. Jag får också otroligt dåligt samvete och gråter nästan och ber om ursäkt till min dotter om och om igen … och känner mig som världens sämsta mamma men man är ju bara människa. Du gör ett fantastiskt jobb, skriver en läsare.

Flera andra berättar om hur de skäms när de skriker till sina barn.

– Usch vad dåligt samvete man får men även mammor är ju bara människor. Att något så enkelt som att sova eller byta en tröja kan bli en så stor kamp är ju fruktansvärt frustrerande och ibland så måste man ju lätta på trycket. Speciellt när min man sover sött i ett annat rum, skriver en annan.

Isabella Löwengrip och Odd Spångberg har två barn.

 

Expressen söker Isabella Löwengrip.

 

LÄS MER: Blondinbella om sin förändring: "Härligt"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag