Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabella Löwengrips plan – ska få fler att flyga privatjet

Flygets påverkan är en av de hetaste miljödebatterna. Trots det väljer nu Isabella Löwengrip att lansera en ny satsning – som ska få fler att flyga privatjet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Greta Thunberg.
Foto: PETER VAN DEN BERG / STELLA PICTURES B2801

Flygets påverkan är en av de hetaste miljödebatterna.

Trots det väljer nu Isabella Löwengrip att lansera en ny satsning – som ska få fler att flyga privatjet.

– Den här diskussionen kring miljöfrågan och flyg är en väldigt svensk fråga, säger hon till Breakit

Isabella Löwengrip har tidigare bett klimataktivisten Greta Thunberg om hjälp för att hennes bolag ska bli mer miljömedvetna. Löwengrip har också kritiserats för sina flygvanor. 

Nu väljer bloggaren och företagaren att lansera en ny satsning som går emot allt det som Thunberg står för.

I en intervju med tekniksajten Breakit berättar Isabella Löwengrip om sin nya internationella byrå – som bland annat ska hjälpa företag som verkar inom privatflyg.

– Den här diskussionen kring miljöfrågan och flyg är en väldigt svensk fråga, den är inte speciellt global, så de bolag vi träffar behöver verkligen få kommunicera och hitta sin nya generation som flyger, säger Isabella Löwengrip till Breakit.

Får göra etisk bedömning själv

Hon säger dock att hon har förståelse för att kritik kan uppstå men poängterar återigen att flygfrågan inte är lika stor i resten av världen som den är i Sverige. Angående de etiska aspekterna säger Isabella Löwengrip:

– Det finns människor som investerar och jobbar för köttindustrin och läkemedelsbolag, folk som investerar i spelbolag och alkohol. Den etiska bedömningen får varje investerare och entreprenör göra själv.

Kommer aldrig kunna vara miljökämpe

Isabella Löwengrip berättar för Breakit att hon ser stor potential i marknaden för privatflyg. 

– Jag väljer att titta utifrån att privatflygen ökar mer och mer och vi går mot ett skifte i branschen där fler flyger privat till billigare pris. I den här branschen har jag möjlighet att hjälpa till och kommunicera kring, säger hon till sajten.

Hon har tidigare sagt att hon aldrig kommer att kunna vara någon stor klimatkämpe men att hon hoppas kunna vara en positiv kraft på andra vis.

– Jag kommer aldrig att kunna vara Sveriges största miljökämpe internationellt, men jag kanske kan vara en kvinnlig förebild som någon gång kommer att driva ett enhörningsbolag, har hon sagt till Di Digital

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.