Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabella Löwengrips nya stalker – mannens ord om händelsen

Isabella Löwengrip.
Foto: KATE GABOR
Mannen greps i anslutning till Isabella Löwengrips hem.
Mannen skickade 30-40 meddelanden om dagen, något Isabella Löwengrip beskriver som ”vädligt obehagligt”.

Sedan årsskiftet har en man i 35-årsåldern från Kongo bombarderat Isabella Löwengrip med meddelanden på sociala medier.

Förra veckan flög han till Sverige – och dök upp vid hennes nya lyxhus.

Nu sitter mannen häktad, misstänkt för ofredande och narkotikabrott.

"Tycker att det är väldigt obehagligt", står i Löwengrips förhörsprotokoll.

När Elle-galan gick av stapeln på Grand Hôtel på fredagskvällen avslöjade entreprenören och bloggdrottningen Isabella Löwengrip, tidigare känd som "Blondinbella", att hon hade drabbats av en ny stalker.

– Senast imorse satt jag i ett polisförhör innan jag satte mig i sminket för jag har en ny stalker, sa Löwengrip på röda mattan då.

Tidigare samma dag grep polisen en man i 35-årsåldern. Nu sitter han häktad, misstänkt för ofredande mot Isabella Löwengrip samt narkotikabrott.

Expressen har tagit del av utredningen som visar att mannen är medborgare i Kongo men bor i Frankrike. Vid årsskiftet började han bombardera Isabella Löwengrip med meddelanden på sociala medier. I förhör berättar Löwengrip att hon blockerade honom – men att han alltid skapade nya konton och fortsatte skriva.  Mannen dök upp utanför huset

Under förra veckan tog kontakten mer verklig form.

På onsdagen anlände han till Sverige.

Övervakningsbilder som lämnats över till polisen visar att han på fredagen dök upp vid det lyxhus på Lidingö som Löwengrip nyligen har flyttat in i. När mannen knackade på dörren slog bloggerskan larm till polisen.

Expressen har tagit del av utredningen som visar att polisen på fredagseftermiddagen ryckte ut till platsen.

Mannen greps i anslutning till Isabella Löwengrips hem.

Polisen kunde gripa mannen i närheten av platsen. Därefter höll man ett förhör med Isabella Löwengrip i hennes hem. I protokollet från förhöret står:

"Isabella berättar att allt började när hon var i Schweiz på nyår. Då var det en man som började ta kontakt med henne på Instagram. Mannen skrev 30-40 meddelanden om dagen, vilket är en mängd och intensitet som Isabella inte är van vid"

Löwengrip svarade inte på några av meddelanden, utan blockade i stället mannens konto. Men han skapade nya konton och fortsatte skriva, säger hon i förhöret.

I protokollet står:

"På fråga hur Isabella känner för allt som har hänt svarar hon att hon tycker att det är väldigt obehagligt. Hon säger att hon är luttrad av att ha det yrket hon har, och att hon har varit med om liknande saker och att hon därför inte blev rädd, men hon tycker det är läskigt ändå."Trodde att  Löwengrips video var till honom

I förhör förnekar mannen misstankarna. Han säger att han tolkade in Löwengrips offentliga videos som personliga svar till honom.

– Jag tittade på allt hon publicerade och tyckte att det var seriöst. I mitt huvud hade jag verkligen intrycket att hon ville att jag skulle komma. Nu har jag förstått att det var fejk, säger han i förhör.

Han får samtidigt frågan om han kommer att fortsätta uppsöka Löwengrip.

– Aldrig, det är över, aldrig. Gud lyssnar på mig, aldrig mer. Jag åker hem till Frankrike och fortsätter jobba.

Det övervägande häktningsskälet är att mannen helt saknar hemvist i Sverige, och att det därför finns risk att han undandrar sig straff eller påföljd genom att lämna landet. Häktningstiden löper ut på fredag.

Den misstänktes försvarsadvokat Philip Hedberg har avböjt att lämna någon kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.