Isabella Löwengrips förslag till Greta Thunberg: ”Svänger om”

Isabella Löwengrip vill samarbeta med Greta Thunberg.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Miljöaktivisten Greta Thunberg kan hjälpa Isabella Löwengrips bolag att bli klimatsmart anser entreprenören.
Foto: LAURENT GILLIERON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Isabella Löwengrip.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Isabella Löwengrip vill bli klimatsmart – och hoppas sextonåriga miljöaktivisten Greta Thunberg kan komma till undsättning.

– Att hela vår koncern svänger om nu är tack vare Greta. Jag är jätteimponerad av henne, säger Isabella Löwengrip.

Isabella Löwengrip, 28, har nyligen kritiserats av Instagramkontot ”Aningslösa influencers” för sin belastning på miljön genom frekvent resande.

Nu meddelar entreprenören på sin blogg att hon vill bli mer miljömedveten – men behöver extern hjälp. Helst i form av miljöaktivisten Greta Thunberg, 16, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

– Jag har alltid fascinerats av unga människor som har en stark passion och inte lägger sig, utan vågar vara jobbig och stå för sin sak, säger Isabella Löwengrip och tillägger:

– Att hela vår koncern svänger om nu är tack vare Greta. Jag är jätteimponerad av henne.Entreprenörens plan är att anställa en CSR manager på sitt bolag. Det innebär en anställd som vägleder Isabella Löwengrips bolag i klimatsmarta val.

– Mitt mål är att vi ska vara en modern koncern och bli en förebild för andra internationella bolag – att så här växer en svensk ung koncern ut i världen som också tänker hållbart, säger Isabella Löwengrip och tillägger:

– Och allt började tack vare en 16-årig tjej.

Går det att expandera och samtidigt vara klimatsmart? 

– Det måste gå. Vi kommer aldrig kunna vara helt klimatsmarta, för i så fall är det ingen idé alls att växa internationellt. Den här CSR-ansvariga som jag tar in på ledningsnivå är en person ska titta på bolagets verksamhet ur alla möjliga håll, säger Isabella Löwengrip.

Isabella Löwengrip vill samarbeta med Greta Thunberg

Isabella Löwengrip förtydligar att hon inte vill anställa Greta Thunberg – utan snarare hoppas på att sextonåringen samarbetar med bolaget för inspiration.

Det är en ”komplex” process att göra bolaget, som omsätter 150 miljoner och har 70 anställda, klimatsmart uppger entreprenören. Men försöka bör man.

– Vi kommer aldrig kunna vara 100 procent perfekta för jag kommer behöva åka till Australien, men precis som jag har en ekonomiansvarig ska det finnas en hållbarhetsansvarig, säger Isabella Löwengrip och tillägger:

– Det ska vara lika viktigt som att vi går med vinst.Vad Greta Thunberg anser om förfrågan är i dagsläget oklart. Hennes pappa Svante Thunberg uppger i skrivande stund att Greta är på väg hem från skolan och vill inte kommentera erbjudandet.

I augusti förra årets skolstrejkade Greta Thunberg för klimatet utanför riksdagen i Stockholm. Initiativet uppmärksammades i medierna och sextonåringen blev ett känt ansikte.

I december höll Greta Thunberg tal på FN:s klimatmöt i polska Katowice – och har hyllats av bland annat kändisar som Leonardo DiCaprio och Bono från U2.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.