Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löwengrips ex affärer – underskott på 3 miljoner

Isabella Löwengrips expojkvän levde lyxliv – men under de senaste två åren deklarerade han ett sammanlagt underskott av kapital på drygt tre miljoner kronor. Foto: STELLA PICTURES
Isabella Löwengrip har i en intervju med Expressen berättat att hon kände på sig att något inte stämde med expojkvännen. Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ

Han levde lyxliv med Bentley, hade bostad på Östermalm och gav råd hur man gör lyckosamma placeringar.

Men under de senaste två åren deklarerade Isabella Löwengrips expojkvän i stället ett sammanlagt underskott av kapital på drygt tre miljoner kronor.

Och för 2017 hade han noll kronor i inkomst av tjänst.

– Min livvakt flaggade för mig för ett tag sedan att något inte stämmer, efter att han gjort en check på honom. Och jag kanske har känt det i magen någonstans, säger Isabella Löwengrip.

Isabella Löwengrips expojkvän befinner sig fortfarande på okänd ort efter att han, enligt Isabella Löwengrip, har förlorat mer än tiotals miljoner kronor i värdepappersaffärer. 

En av de få personer som han ändå håller kontakten med är Löwengrips livvakt.

Livvakten har berättat att expojkvännen försöker komma i kontakt med Isabella Löwengrip igen och att han jobbar på en lösning om de tiotals miljoner kronor som han, enligt Isabella Löwengrip och hennes livvakt, ska ha förlorat. Pengar som tillhör andra personer.

Expojkvännen har på internet varit en stor Twitterprofil inom finansområdet och har förekommit på olika sajter där han som expert – under pseudonym – har delat med sig av sina kunskaper om handel med terminer, aktier och valutor.

Men själv har han inte lyckats så väl med sin egen ekonomi.

På två år har han i sina deklarationer till Skatteverket deklarerat ett underskott av kapital på nästan 3,2 miljoner kronor.

Isabella Löwengrip: Känt det i magen

Ett underskott av kapital kan uppstå genom att man har stora lån och får betala räntor, men ett underskott uppstår även om man säljer aktier och värdepapper med förluster.

Han har inte heller haft speciellt stora inkomster av tjänst. För 2017 deklarerade han noll kronor och för 2016 hade han en inkomst på 252 500 kronor. Sedan tidigare har hans inkomster varit cirka 350 000 kronor per år. 

Isabella Löwengrip har berättat, i en intervju i Expressen, att hon känt på sig att något inte stämde med sin dåvarande pojkvän.

– Jag kanske har känt det i magen någonstans, har Löwengrip sagt.

 

”Min livvakt flaggade för mig för ett tag sedan att något inte stämmer”, säger Isabella Löwengrip. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Isabella Löwengrip: ”Jag frågade honom”

Men tog du aldrig upp frågan med honom?

– Jo, det gjorde jag. Jag frågade honom om på vilket sätt han handlat eftersom det gått så bra. Jag är ju själv aktieintresserad och handlar med mitt eget kapital. Det har ju varit extrema rörelser i marknaden på senaste tiden och det har gynnat honom och sen har han haft en hävstång på sitt handlande som gjort att det ökat.

Isabella Löwengrip säger dock att expojkvännen har visat upp sina konton för henne och att hon har trott att det var hans pengar.

– Det har varit en god ekonomi på hans konto sedan vi träffades och han har varit tydlig med att visa upp det. I förhållande till det så har en Bentley inte varit en sådan betydande summa.

 

”Det är jättestora belopp som jag har förlorat", säger expojkvännen till Expressen. Foto: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Expojkvännen: ”Det är en riktigt jobbig situation”

Isabella Löwengrips ex valde på tisdagen att ge en exklusiv intervju . Då sa han bland annat:

– Det är korrekt att jag har lånat pengar för att finansiera aktieaffärer som genererat en jättestor förlust.

På frågan om det rör sig om tiotals miljoner, som Isabella Löwengrip sagt, svarade exet:

– Det rör sig om stora belopp. Det är jättestora belopp som jag har förlorat. 

– Jag sitter nu och jobbar på en lösning. Men som det ser ut i nuläget har jag inget konkret. Det är en riktigt jobbig situation som jag har för avsikt att lösa.