Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Isabella Löwengrips beslut – bryter helt med livvakten

När Isabella Löwengrip gjorde slut med sin pojkvän blev det en turbulent tid.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Hon kände sig hotad efter att exet förlorat tiotals miljoner kronor i aktieaffärer för kunders räkning. Då fanns bland annat hennes livvakt Magnus Andersson vid hennes sida. Nu har de brutit samarbetet.Foto: ALEX LJUNGDAHL

Bloggdrottningen och affärskvinnan Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har avslutat allt samarbete med sin livvakt Magnus Andersson.

– Vi kom för nära varandra personlighetsmässigt och det var hon som avslutade samarbetet, säger livvakten.

”Det stämmer att vi i samråd med Magnus fattat beslutet om att inte ha honom anställd längre”, skriver Isabella Löwengrip i ett sms till Expressen.

Det har varit en turbulent tid för bloggdrottningen och affärskvinnan Isabella Löwengrip, 28.

Expressen kunde i november avslöja att hon hade brutit sin relation med sin dåvarande pojkvän efter att han hade förlorat tiotals miljoner kronor i aktieaffärer för kunders räkning. Allt ska enligt Löwengrip ha skett bakom hennes rygg och helt utan hennes vetskap.

 

Isabella Löwengrip är av tidningen Veckans Affärer utsedd till Sveriges mäktigaste kvinna i svenskt näringsliv.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Obehagligt möte

Löwengrip berättade för Expressen att okända personer dök upp vid hennes och hennes barns hem för att leta efter pojkvännen.

– Det var ett obehagligt möte, sa hon då.

Hon berättade också att hon och hennes livvakt observerat bilar utanför hennes bostad och när de slagit på bilnumren visade det sig att det fanns kopplingar till människor som varit dömda för människorov.

Isabella Löwengrips expojkvän förnekar att han gjort affärer med kriminella.Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Hennes expojkvän betonade dock i en intervju i Expressen att han inte hade med kriminella personer att göra.

– Jag har inga relationer med kriminella och ingen kriminell har sökt mig.

I höstas har bloggdrottningen också haft problem med en stalkare som till och med sökte upp henne i hennes nya hus på Lidingö.

Livvakten grep då in.

– Min vakt kom och brottade ner honom, sen kom polisen, berättade Löwengrip under en föreläsning i Uppsala.

 

Under den jobbiga perioden med expojkvännen valde dock Löwengrip att lämna landet tillsammans med sin livvakt. Foto: PRESSBILD

Lämnade Sverige med livvakten

Under den jobbiga perioden med expojkvännen valde dock Löwengrip att lämna landet tillsammans med sin livvakt. Livvakten Magnus Andersson var under perioden också Löwengrips talesperson i vissa situationer.

Han har under flera år arbetet för Löwengrip via ett externt säkerhetsföretag. Under en period var det dock aktuellt att livvakten skulle anställas direkt av hennes bolag – Löwengrip Invest. 

Den 20 december förra året skrev hon så här på sin blogg:

"Magnus har också blivit en del i bolaget från och med nästa år. Eftersom säkerhets-situationer uppstår regelbundet (stalkern dök upp i min mat-affär i fredags längst ut på Lidingö när jag skulle fredagshandla med barnen, fick ringa 112 och polisen fick komma). Så har vi beslutat att det blir bra med en anställning. Trist men bra."

Men nyligen bröt bloggdrottningen allt samarbete.

Kom varandra för nära

Magnus Andersson är förtegen när Expressen når honom på telefon, men bekräftar att han inte längre jobbar för Löwengrip.

Han säger att han till fullo kan förstå hennes agerande.

– Vi kom för nära varandra personlighetsmässigt och det är djup beklagligt att det blev som det blev, säger han.

I ett sms till Expressen skriver Isabella Löwengrip så här om det brutna samarbetet:

”Det stämmer att vi i samråd med Magnus fattat beslutet om att inte ha honom anställd längre. Löwengrip Invest har valt en annan säkerhetslösning för samtliga bolag i koncernen då vi behöver tänka bortom personsäkerhet och mer strategisk/förebyggande”.

 

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

Rolig, snygg och dyr – så bra är Polestar 2

Vi provkör på hemlig testbana – får toppbetyg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.