Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabella Löwengrip – så mycket tjänar hon

Här är alla årets sommarpratare
Isabella Löwengrip Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Isabella Löwengrip Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip, 28, blev förra året utsedd till svenska näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer.

Via sina bolag drar hon in miljontals kronor – men hennes faktiska inkomst är kanske inte så hög som man kan tro.

För snart femton år sedan grundade hon bloggen Blondinbella.se, och sedan dess har Isabella Löwengrip byggt ett företagsimperium omkring sig. Hon har gjort sig känd i Sverige och internationellt som entreprenör och influencer, och har varit framgångsrik både som talare och företagsledare. Hon har varit bisittare i TV4, drivit en tidning och skrivit böcker. Den 24 juni 2019 sommarpratar hon i P1.

Isabella Löwengrip driver flera olika företag, bland andra Löwengrip Beauty AB och Löwengrip Invest AB. Det sammanlagda egna kapitalet i hennes företag är drygt tio miljoner kronor. Ur detta tog hon enligt Skatteverkets senaste uppgifter ut en lön på 1 338 271 kronor och ett överskott av kapital på 1 167 939, totalt 2 506 210 kronor.

Under 2019 köpte Isabella Löwengrip en villa i Stockholm för 26,5 miljoner kronor, vilket borde kosta henne runt 64 000 kronor i månaden. Det är mer än hon haft i inkomst, enligt en granskning Expressen gjort.

Isabella Löwengrip Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Löwengrip tjänar stora belopp på sociala medier

Samtidigt tjänar hon stora belopp på sina sociala medier. Redan för mer än tio år sedan började hon ta betalt för att nämna eller visa upp produkter på sin blogg, och numera är så kallad ”influencer marketing” vanligare än någonsin.

När Isabella Löwengrip lånade ut sitt instagramkonto till kompisen Annie Lööf under valrörelsen 2018 beräknade sajten Breakit att en halvtimmes livesändning hade ett marknadsvärde på runt en kvarts miljon kronor. På sin blogg säljer hon inte längre enskilda annonser, utan erbjuder olika former av partnerskap till de som är intresserade.

Men gränsen mellan vad som är tillåtet och inte i reklamvärlden kan vara luddig, särskilt när det kommer till sociala medier. Isabella Löwengrip har fällts av Reklamombudsmannen ett flertal gånger, och även anmälts av Konsumentombudsmannen.

ISABELLA ”BLONDINBELLA” LÖWENGRIP

Ålder: 28 år.

Startade 2005 bloggen Blondinbella.se och blev en av Sveriges första och största influencers.

Grundade 2007/2008 sitt första bolag, Bellme AB – en webbshop för kosmetikavaror. Bolaget ansökte 2012 om konkurs och hade då skulder på 150 000 kronor.

Gifte sig 2013 med Odd Spångberg och fick två barn. Gick skilda vägar 2017.

Blev 2018, av Veckans Affärer, utsedd som det svenska näringslivets mäktigaste kvinna.

Träffade senare en ny man som arbetade som investerare. När mannen 2018 förlorade drygt 30 miljoner kronor och Isabella Löwengrip blev uppsökt av personer som mannen lånat pengar av tog förhållandet slut.

Driver i dag flera bolag tillsammans med kollegan Pingis Hadenius. Största bolaget är Löwengrip Beauty med en omsättning för 2018 på 84,7 miljoner kronor. Vinsten, efter finansnetto blev drygt fyra miljoner kronor.

Sammanlagt eget kapital i samtliga bolag: Drygt tio miljoner kronor.

Bor: I en nästan 400 kvadratmeter stor villa i Stockholm.

Kör: Porsche Panamera.