Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löwengrips tunga förflutna – avslöjar otrygga uppväxten

Isabella Löwengrip. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Isabella Löwengrip avslöjade nyligen att hon kommer att lämna Sverige, för att ta nästa steg i utvecklingen.

Först medverkar hon dock i ”Sommar i P1” – och i programmet berättar hon öppenhjärtigt om adhd-diagnosen, om stalkern som fick henne och barnen att fly in i ett specialbyggt safe room, samt även om sin jobbiga barndom.

– Det enda vi hade i matväg var prickig korv, smör och polarbröd. Tvål och balsam hade vi sällan hemma. Inte heller lakan, säger hon i sitt sommarprat.

Isabella Löwengrip slog igenom som 14-åring med sin blogg ”Blondinbella”. Därefter har hon byggt upp ett affärsimperium, med flera vinstdrivande bolag.

Den 28-åriga entreprenören medverkar nu i ”Sommar i P1” – och där berättar hon öppenhjärtigt om en man som förföljde henne – trots att han hade besöksförbud.

– Jag säger till barnen att lägga ner besticken och följa med oss upp. Jag tar min son i handen, och min barnflicka lyfter upp min dotter. Sedan går vi upp för trappan.

– Barnen fortsätter att prata som om inget har hänt. Och jag försöker svara som vanligt, men jag har svårt att fokusera. Det som är viktigt i en sådan här situation är att inte skrämma barnen.

Gick till familjens säkerhetsrum

Stalkern stod alltså och bankade på familjens dörr, och därför begav man sig till ett så kallat ”safe room” som fanns i huset.

– När jag stänger dörren till det lilla rummet blir det helt tyst. Vi hör inte längre bankandet på dörren där nere. Vi låser om oss, och jag följer instruktionerna som mitt säkerhetsteam gått igenom med mig. Jag trycker på larmknappen, och pratar direkt med SOS Alarm: ”Hej, jag heter Isabella Löwengrip och jag har en man med kontaktförbud som vill komma in hit. Kan ni snälla skicka en bil hit?”. 

Säkerhetsrummet var inrett med en mjuk heltäckningsmatta, en extratelefon och en kaffemaskin.

– Det är för att man ska känna sig trygg och säker, men då kände jag mig ganska rädd och trött.

– Vi sätter oss ner och väntar på polisen. Utanför huset finns en man som förföljer mig, och jag såg honom nyss i vårt övervakningssystem. 

– Under tiden försöker jag framstå som lugn, men det är svårt. Det är många tankar som går i huvudet. Hur hamnade jag egentligen här?

Senare säger hon att stalkern var ”en man som efter min skilsmässa kom oftare och oftare, på tre månader kom han hem till mig 13 gånger”.

Längre fram i programmet så berättar hon om sin uppväxt – som var präglad av jobbiga upplevelser.

– Även om det stundtals var kul att bo ihop med pappa – så fungerade inte det för mig. Jag vet att han inte ville mig något illa, men jag mådde inte bra av att bo där. Jag oroade mig mycket för honom, och jag fick ta mycket ansvar.

– Det enda vi hade i matväg var prickig korv, smör och polarbröd. Tvål och balsam hade vi sällan hemma. Inte heller lakan.

Det var inte heller självklart för henne att skaffa egna barn – på grund av sin egen jobbiga barndom.

– Det var inte för att jag var rädd för att det skulle stoppa karriären, utan det här gick mycket djupare. Jag var nämligen rädd för att inte kunna älska ett barn. Det kanske är någon som lyssnar nu som kan känna igen sig, någon som också haft en jobbig barndom. Jag vet precis hur det känns.

Flyttar till USA – säger adjö till Sverige

Entreprenören berättar också om att hon upplever sig själv som totalt värdelös på sociala koder.

– Det gör att jag har svårt för vänskapsrelationer, till exempel. Jag har alltid haft svårt att behålla vänner. Det är inte bara den begränsade tiden som ställer till det, utan också hur jag är som person.

– För trots att jag är rätt enkel av mig så handlar jag ändå snett i sociala sammanhang. Jag är fruktansvärt dålig på att läsa av stämningar i ett rum.

Sedan berättar hon även om att hon har en adhd-diagnos.

– Det förklarade förstås en del, och det var så skönt att få det på ett papper. 

Isabella Löwengrip avslutar sitt program med att säga att hon gör sig redo för att flytta utomlands. Hennes målsättning är att världens mäktigaste affärskvinna.

– Jag vill med detta sommarprogram säga hej då till Sverige. Vi får se om vi ses igen.

Expressen har varit i kontakt med Isabella Löwengrips pappa, som inte vill kommentera.