Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabella Löwengrip erkänner fusket med siffrorna

Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry / SVT
Foto: Skärmdump / SVT
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

I början av året sålde Isabella Löwengrip, 29, sitt bolag ”Löwengrip Beauty” efter att ha hamnat i personlig konkurs. 

I ”Skavlan” erkänner Löwengrip att hon fuskade med sina följarantal – något som Expressen avslöjade förra året. 

– Jag insåg att tidningen hade rätt, att jag hade räknat fel i alla år , säger hon i fredagens program.

Förra året kunde Expressen avslöja att entreprenören Isabella Löwengrip fuskat med sina bloggsiffror. Avslöjandet ledde till att hon tappade alla sina sponsorer och fick till slut säga upp alla sina anställda. 

– Helt plötsligt har jag inga intäkter. Från att ha haft två miljoner i intäkter varje månad till 0. Och är det en enorm skillnad när man har tolv personers löner som ska betalas. 

– Tre månader tog det från Expressens artikel till att jag höll på att gå i personlig konkurs. 

”Räknat fel i alla år”

Under flera år hade Löwengrip hävdat att hennes blogg hade 1,5 miljoner unika läsare i veckan – något som inte stämde. I Skavlan erkänner nu entreprenören och bloggerskan att hon gjorde fel.

– Jag insåg att tidningen hade rätt, att jag hade räknat fel i alla år. I början tänkte jag att det var kanske lite rätt åt mig att allt detta skulle börja ske. 

– Men sen eskalerade mitt fall som en dominobricka som föll, så fallet blev större än vad jag hade trott på grund av de här siffrorna.

Fredrik Skavlan frågar om Isabella Löwengrip visste att siffrorna under perioden inte var korrekta.

– Ja, jag tänkte att man kunde plussa ihop Instagram, bloggen, Facebook och Twitter – och ha siffrorna tillsammans.

– Men själva granskningen handlade ju om att bloggen inte hade 1,5 miljoner. I början var det en tolkningsfråga, men sen insåg jag att de hade rätt.

Minns inte att hon sålde bolaget 

Efter det tvingades 29-åringen lägga om sitt liv helt. Bland annat blev hon tvungen att säga upp personal. Hennes personliga kock fick sluta och hon tvingades sälja lyxvillan på Lidingö.

Bakslaget kom som en hård smäll och entreprenören hamnade till slut på sjukhus i en månad efter att ha överdoserat ångestdämpande och sömntabletter. Något hon berättat om i ”Söndagsintervjun i P1.

Under tiden på sjukhuset sålde Isabella Löwengrip sitt bolag ”Löwengrip Beauty”, som hon ägde tillsammans med Pingis Hadenius. Men det har hon inget minne av.

– På med sminket och klackar hemma rakt in till mötesrummet, signerar och sen tillbaka på sjukhuset, säger hon i programmet.

Fredrik Skavlan frågar om hon minns något av signeringen.

– Ingenting. Så jag sålde mitt bolag och visste inte om det, svarar hon.

– Jag vet att jag fick ett samtal om att han ville köpa mitt bolag och när jag vaknar upp så är bolaget sålt, fortsätter hon.

LÄS MER: Löwengrips uppblåsta siffror – kritik från kunder och partners 


LÄS MER: Löwengrip sålde huset – för att betala ut löner

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.