Isabella "Blondbella" Löwengrip berättar att en kvinna sökte upp henne i hennes hem. Foto: Roger SchederinIsabella "Blondbella" Löwengrip berättar att en kvinna sökte upp henne i hennes hem. Foto: Roger Schederin
Isabella "Blondbella" Löwengrip berättar att en kvinna sökte upp henne i hennes hem. Foto: Roger Schederin
Isabella Löwengrip är med i onsdagens avsnitt av "Parneviks" i TV3. Foto: TV3Isabella Löwengrip är med i onsdagens avsnitt av "Parneviks" i TV3. Foto: TV3
Isabella Löwengrip är med i onsdagens avsnitt av "Parneviks" i TV3. Foto: TV3

Isabella: "Hon ville klippa av mina fingrar"

Publicerad

En kvinna ville klippa av hennes fingrar.

I "Parneviks" i TV3 berättar Isabella "Blondinbella" Löwengrip om hatet, hoten och mobbningen.

– Jag fick inte gå in i matsalen för det kunde smittas, säger hon i programmet.

Det är tisdagens avsnitt av "Parneviks" som Isabella "Blondinbella" Löwengrip berättar om det hat hon utsatts för sedan hon startat sin blogg.

– Under åren har jag fått mer hat än positivt i kommentarerna. Jag lägger inte upp bilder på mina barn i bloggen. Eller jag lägger upp bilder på dem men man kanske ser deras rygg eller så där, säger hon i programmet.

Isabella Löwengrip förklarar varför hon valt att inte lägga upp bilder på sina barn.

– Det gör jag av säkerhetsrisk. Jag vill inte att någon knäppis kommer och plockar upp dem på dagis och sticker därifrån. Det finns massor av knäppisar i Sverige.

Bloggaren tror att hon får mer hat för att hon tar ställning i frågor som engagerar många.

– Jag har varit ganska öppen med åsikter på bloggen. Jag tycker och tänker mycket och så står jag för det. Det är viktigt för mig, jag kan inte bara sitta tyst när något händer. Oftast när det är politiska åsikter eller känsliga frågor så engagerar folk sig, säger hon i programmet och fortsätter:

– Det är människor som går i gång på det.

 

LÄS MER: Isabella Löwengrip överger Moderaterna

 

Isabella Löwengrip berättar om en händelse som var särskild obehaglig.

– Jag vaknade en natt av att en kvinna stod vid brevinkastet till min lägenhet och skrek att "jag ska klippa fingrarna av dig" så att jag inte kunde blogga mer. Det är män som står och vrålar vid dörren. Jag tror att de vill diskutera med mig.

Blondinbella blev mobbad för sin akne

I avsnittet gästas familjen Parnevik också av Oscar Zia och Janne Josefsson och för alla berättar Isabella Löwengrip också om hur hon mobbades som liten.

– Jag var mobbad i skolan, jag hade alldeles för ljus röst och sedan fick jag akne. Så jag fick inte gå in i matsalen för det kunde smittas. Det var killarna som höll på.

Då var Isabella Löwengrip tolv år gammal.

– Skämtar du? Men herregud, säger Oscar Zia.

 

LÄS MER: Blondinbella om sin förändring: "Härligt"

 

Men Isabella Löwengrip säger också att hon vänt mobbningen till något positivt.

– Jag försöker se till det ljusa. Det gjorde mig ganska obrydd. Jag har aldrig stått framför spegeln i vuxen ålder och känt att jag är ful eller att jag ska ändra på någonting för jag lärde mig att det inte var så viktigt under de åren.

– Jag tog mig igenom det genom att starta min blogg och skapa en fiktiv värld där jag var mycket coolare och ballare än vad jag egentligen var. Och då fick jag nätkompisar och där började mitt självförtroende och växa.

"Parneviks" sänds i TV3 klockan 20.00.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag