Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabel Adrians tårar: Våld och dödsångest

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Isabel Adrian är gift och har barn med Swedish House Mafia-stjärnan Steve Angello. Foto: Thomas / Expressen

Isabel Adrian överfölls av tre män som höll fast, slet i och slog henne när de rånade henne på föremål för över 900 000 kronor, enligt misstankarna.

På torsdagen fick hon möta tre av männen som åtalats för det grova rånet – i rätten sa hon med tårar i ögonen:

– Han sa att om jag inte höll käften så skulle han döda mig. Då får jag dödsångest.

Tre män står åtalade efter det grova rånet Hollywoodfrun Isabel Adrian, 41, i garaget på hotellet Hilton i Stockholm.

Enligt misstankarna har de ”uppsåtligen tillsammans och i samförstånd”, våldsamt och med vapen- och dödshot, överfallit Isabel Adrian och rånat henne på smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska. Det sammanlagda värdet har beräknats ligga på runt 916 000 kronor.

Det brutala rånet utfördes vid lunchtid den 1 februari. De tre männen, varav två anklagas för grovt rån och en för medhjälp, åtalades den 17 april. En fjärde man som misstänks ha varit inblandad – och med vid själva rånet – är på fri fot, internationellt efterlyst.

På bilden syns en av de åtalade männen – chauffören – då han och de andra försöker fly från garaget, enligt åklagaren. Foto: Polisen

Isabel Adrian: ”Han är väldigt, väldigt nära”

På torsdagen inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt. Isabel Adrian fick möta de tre åtalade männen i sal 8, kallad ”Lidingö”. Där förhördes om hur hon upplevde angreppet i garaget.

Hollywoodfrun berättade om vilka tankar som rörde sig i hennes huvud när hon såg att en av rånarna stod precis vid hennes bil, precis innan attacken inleddes:

– Jag hann tänka ”fan, nu dör jag”, säger Isabel Adrian i tingsrätten.

– Jag funderade på om jag skulle låsa bilen eller om ... om jag kan göra någonting ... men jag tänkte att han skulle skjuta rutan, och då kanske han skulle skjuta mig också. Så jag tänkte ratt det är ingen idé.

– Nästa sekund så öppnar han dörren och kommer in. Han är väldigt, väldigt nära, med pistolen mot ... tinningen, huvudet. Jag förstår inte riktigt vad som hände, han sa inte direkt vad han ville. Det gjorde mig väldigt rädd.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

”Han slår mig i huvudet med pistolen”

Isabel Adrian var rädd att mannen skulle ta henne med sig – hon frågade: ”Vad håller du på med?”

– Han sa att jag skulle hålla käften, att det var ett rån. Att om jag inte höll käften så skulle han döda mig. Då får jag dödsångest. För att ... jag vet inte vad jag kände, jag kände bara att jag ville se mina barn igen.

Isabel Adrian säger att mannen sen började slita och dra i henne:

– Han slår mig i huvudet, med vad jag tror är baksidan på pistolen. För att jag ska hålla käften.

– Ju mer jag försöker göra motstånd, desto hårdare blir han mot mig, och desto närmare kommer han mig, desto fler slag får jag.

– Jag försöker ropa på hjälp och få honom ur bilen. Jag kom åt tutan, jag tutade vid flera tillfällen.

En av männen som enligt åklagare tillhandahöll information, bil och köpte kläderna som rånarna sedan använde vid rånet av Isabel Adrian. Mannen nekar till brott. Foto: Polisen

Isabel Adrian: ”Jag kände mig korsfäst”

Mannen försökte slita loss Isabel Adrians klocka och armband, samtidigt kom det in ännu en man i bilen, säger Hollywoodfrun i tingsrätten. En av dem frågade var hon hade sin ring, samtidigt kände hon att männen slet i hennes armar från två olika håll.

– Det var väldigt våldsamt och det gjorde väldigt ont ... när han slet av armbanden, då bröt jag ... jag kände mig korsfäst, att jag inte kunde komma någonstans. Det kändes inte som att de brydde sig, som att jag var en människa.

När Isabel Adrian berättar om överfallet i rätten börjar hon gråta vid ett par tillfällen. Hon får avbryta sitt vittnesmål och samla sig.

Under överfallet kom ytterligare en man till bilen och slet värdesaker från Isabel Adrian, berättar hon. Tillslut avbröts rånet och männen flydde till sin bil som stod parkerad framför hennes, för att blockera flyktvägen.

Isabel Adrian hoppade ur sin bil och sprang mot en nödutgång.

– Jag bara sprang, säger hon i rätten.

Hollywoodfrun kom ut på gatan. Där mötte hon en av rånarna till fots, säger hon.

Hollywoodfrun pekade ut gärningsman i rätten

Vid rättegången pekar hon ut honom som en av de åtalade. Mannen stod åtalad för att ha hjälpt till att ordna rånet, men inte för att ha varit på plats. Efter Isabel Adrians utpekande i rättssalen ändrades gärningsbeskrivningen – nu anklagas mannen formellt för att ha varit på plats vid angreppet.

– Det kom som ett plötsligt utpekande. Hon säger sig känna igen honom, men min uppfattning är att han inte har varit i närheten av den här platsen. Det här kom väldigt plötsligt, säger mannens försvarare Viktor Banke.

Mannen och Isabel Adrian fick ögonkontakt efter rånet, men mannen sprang därifrån, säger Hollywoodfrun. Då sprang hon vidare till Hilton och larmade en väktare som såg till att en taxi parkerade framför garageuppfarten. Samtidigt syntes en av männen som Isabel Adrian kände igen från rånet – han omhändertogs av väktare och greps sen av polis.

”Jag har inte sovit ... jag mår dåligt”

Isabel Adrian började gå till en psykolog kort efter rånet. Dit går hon fortfarande. Hon har också upplevt fysisk smärta i nacken, ryggen och axlarna.

Under rättegången frågade Hollywoodfruns målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz hur hon mått efter överfallet. Hon svarade:

– På en och en halv månad gick jag inte utanför dörren om jag inte var tvungen. Jag har inte varit tillbaka i våran lägenhet. Jag har inte sovit ... jag mår dåligt. Jag har tappat ... jag har inte kunnat göra mina åtaganden. Jag har inte velat, jag vet inte vad det är för mening. Det är väldigt jobbigt, jag är orolig för min familj.

Elisabeth Massi Fritz säger efter att dagens förhandling avslutats:

– Det har varit ett plågsamt trauma som hon har återupplevt här i rätten. Det här handlar om ett väldigt grovt och hänsynslöst rån. I dag upplevde hon att det var jättejobbigt att sitta i rättssalen.

De är männen som misstänks ha rånat Isabel Adrian

Festfixaren. Läs om misstankarna nedan. Foto: Polisen

Den 21-årige festfixaren står åtalad för grovt rån. Han är aktiv i Stockholms nattliv och hans ekonomi beskrivs som ordnad. Han medger att han umgås med kriminella, men säger att det inte påverkar hans livsstil.

Hans företag har enligt polisutredningen anlitats av Isabel Adrian – något som åklagaren menar har gett honom inblick i hennes liv och lyx.

Under rättegångens första dag pekade Isabel Adrian ut honom som närvarande vid rånet.

Mannen nekar till brott.

Snöskottaren. Läs om misstankarna nedan. Foto: Polisen

Den 34-årige mannen är också åtalad för grovt rån. Han säger sig nu försörja sig som snöskottare, men är sysslolös i övrigt. Mannen har varit inneboende hos den tredje rånåtalade mannen.

Mannen erkänner att han körde bilen, men säger att han inte visste vad för sammanhang han skulle agera chaufför i.

Medhjälparen. Läs om misstankarna nedan. Foto: Polisen

Den tredje åtalade, en 21-åring, anklagas för medhjälp till grovt rån. Enligt åklagaren har han främjat rånet mot Isabel Adrian genom att lämna över flyktbilen till föraren. Han har också haft den 34-årige mannen som inneboende, och har lånat ut sin mobiltelefon till honom under rånet, enligt misstankarna.

Han nekar till brott.

Den fjärde mannen. Läs om misstankarna nedan. Foto: Polisen

En fjärde man misstänks också för rånet. Han är inte åtalad då han befinner sig på flykt. Misstanken är att han flytt landet – nu är han internationellt efterlyst.

Efter att ha sett övervakningsfilmen från Hilton-garaget har flera poliser sagt sig känna igen den fjärde mannen som gick omkring omaskerad och rekade inför överfallet.