Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabel Adrians svåra tid: ”Gråter varje dag”

Hör Hollywoodfrun Isabel Adrians ord i rätten.
Isabel Adrian i ”Malou”.
Foto: TV4
Övervakningsbild från rånet.
Foto: POLISEN

Hollywoodfrun Isabel Adrian, 42, plågas fortfarande av sviterna efter rånet i ett hotellgarage i februari.

I en stor intervju i TV4:s ”Malou efter tio” berättar hon om känslorna.

– Jag mår fortfarande dåligt, jag gråter nog varje dag.

När Isabel Adrian – känd från TV3:s ”Svenska Hollywoodfruar”, gift med stjärn-dj:n Steve Angello – skulle köra ut ur lyxhotellet Hiltons garage i Stockholm blockerades hennes framfart av rånarbilen.

Minuterna som följde blev hon hotad, misshandlad och bestulen på värdesaker.

En 34-årig man dömdes i somras för rån i Svea hovrätt medan två andra frikändes. Samtidigt väntar rättegång mot en fjärde man som länge höll sig undan och var internationellt efterlyst.

Isabel Adrian: ”Jag avskärmade mig”

I tisdagens ”Malou efter tio” gästade Isabel Adrian Malou von Sivers. Där berättade hon att hon under rånets gång trodde att männen var ute efter att kidnappa henne. Hon beskriver sin svåra tid efteråt: 

– Det har varit mycket... inte skam, men lite: Hur går jag vidare? Vad gör jag nu? Hur ska jag resa mig upp från detta? Det är nästan omöjligt. Jag som då inte bott i Sverige så länge. Sådana vardagliga känslor, jag kanske inte riktigt känner mig hemma i Stockholm ännu. Jag pratade inte med min familj, ingen, på flera veckor. Jag hade ingen mobil, jag hade bara kontakt med polisen. Jag avskärmade mig.

– Jag hamnade i en ”twilight zone”, mycket ensamtid. Jag satt mycket och bara tittade in i en vägg.


LÄS OCKSÅ: Domen efter rånet mot Isabel Adrian


Ny rättegång i december

När Malou von Sivers frågar vad som ändå får Isabel Adrian att sitta i tv-studion och berätta om sin upplevelse svarar Hollywoodfrun:

– Någonstans tänker jag att jag är offentlig, jag har en röst, och vill uppmuntra andra kvinnor som är utsatta för brott. Hur dåligt jag än mår – jag mår fortfarande dåligt, jag gråter nog varje dag – så finns det en slags tröst i att jag faktiskt vågar sitta är i dag.

Den 34-årige gärningsmannen dömdes till 3,5 års fängelse för rån i Svea hovrätt. Två andra har alltså frikänts.

I augusti greps och häktades en fjärde man, som hållit sig undan. Rättegång är att vänta vid Stockholms tingsrätt i december.

Adrian berättar om hur rånet gick till:

Medverkar i Efterlyst i TV3 • Överfölls av maskerade män.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.