Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabel Adrian överfallen, slagen och pistolhotad

Isabel Adrians målsägandebiträde Emma Ragnarsson.
Isabel Adrian.
Foto: ALEXANDER DONKA EXPRESSEN
Hollywoodfrun överfölls i ett hotellgarage i Stockholm.
Foto: /IBL / /IBL
Isabel Adrian.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Rånarna överföll, pistolhotade och slog Hollywoodfrun Isabel Adrian, 41, innan de försvann med ett byte värt närmare en miljon kronor, enligt åtalet.

Övervakningsfilm från garaget visar hur rånarna försöker fly från brottsplatsen.

Två män åtalas nu för grovt rån och en för medhjälp.

Det var vid lunchtid den 1 februari som den Isabel Adrian stoppades i hotellgaraget i centrala Stockholm. Där blev hon slagen i huvudet och rånad av flera gärningsmän på sina värdesaker.

Enligt åtalet har männen ”uppsåtligen tillsammans och i samförstånd”, under vapenhot och med våld, angripit Isabel Adrian och rånat henne på smycken, armbandsur, kontanter, mobiltelefoner och en handväska till ett sammanlagt värde om cirka 916 000 kronor. Bland annat ska männen ha kommit över en Rolexklocka. Efteråt ska männen ha flytt i en jaguar.

På övervakningsfilm från hotellgaraget syns det hur rånarna anländer till garaget och sedan försöker att fly därifrån. Enligt Isabel Adrian i förhör var männen maskerade när de slog till.


Isabel Adrian åsamkades smärta och skador på huvudet, på handlederna och fick blåmärken på kroppen. 

Isabel Adrian rånad på väska och mobil

Enligt åklagaren framstår det som att rånet var planerat mot just Isabel Adrian. Enligt förhör med henne har hon haft en affärsförbindelse med en av de åtalade männen. 

– Han har haft kännedom om henne och information kring henne. Det finns kopplingar genom att hon anlitat det företaget flertalet gånger, säger åklagare Fredrik Karlsson. 

Två av de åtalade männen beskrivs enligt frivårdsyttranden leva under ordnade förhållanden. En av männen säger att han arbetar som företagare och inom säljbranschen. Han beskriver att han har ett visst kriminellt umgänge och vänner över hela Stockholm. Han ser sig själv som en person som inte ”tar någon skit”.

En av rånarna, enligt polisens utredning.
Foto: POLISEN
Bilden visar när en av rånarna flyr, enligt polisutredningen.
Foto: POLISEN

I förhöret säger han att han är rädd för repressalier. Han berättar att någon dagen innan det misstänkta rånet ringde upp honom och sa att han skulle hålla sig nykter och att han erbjöds rollen som chaufför.  Han säger att han tackade nej, att han hade en magkänsla att något skulle ske.

”Isabel mår inte bra alls”

– Det är tre åtalade personer och ytterligare tre personer som har varit med vid gärningen men de åtalas inte. En av dem är häktad i sin utevaro och de andra två vet vi inte vilka de är, säger åklagaren Fredrik Karlsson. 

En av de två männen som åtalas för grovt rån greps i samband med rånet.

Emma Ragnarsson, Isabel Adrians målsägandebiträde, sa i en intervju i slutet av februari:

– Hon mår givetvis inte bra alls. Hon är väldigt skärrad och chockad. Det har varit svårt för henne att återhämta sig. Min klient har i nuläget lämnat landet för att kunna återhämta sig i lugn och ro. Hon försöker bearbeta händelsen i sitt tempo.

Expressen har varit i kontakt med Emma Ragnarsson efter att åtal väckts. Hon meddelar att Isabel Adrian för tillfället avstår att lämna någon ytterligare kommentar.

Se tv-klippet för mer information om vem Isabel Adrian är.

LÄS MER: Tv-profilen Isabel Adrians ord om brutala rånet 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.