Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabel Adrian om rånet: ”Mådde riktigt dåligt”

Isabel Adrian, 43.
Foto: Stella Pictures
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

I februari har det gått två år sedan Isabel Adrian, 43, rånades brutalt av fyra män i ett parkeringsgarage i Stockholm. 

I podden ”Nemo möter en vän” berättar hon om händelsen – och om efterspelet. 

– De behandlade mig som att jag inte var en människa, säger Isabel Adrian. 

Klockan är 12.00 en februaridag 2018. Isabel Adrian har precis lämnat hennes bostad och är på väg att hämta bilen i ett parkeringsgarage på Södermalm i Stockholm. 

– När jag sätter mig i bilen så kör det fram en bil och blockerar mig. Det kommer ut fyra maskerade män med vapen, de tar sig in i bilen och misshandlar och rånar mig. De slog mig, och jag börjar fajtas tillbaka så jag fick ta rätt mycket stryk, säger Isabel Adrian i podden ”Nemo möter en vän”. 

Rånarna kom över en klocka och flera armband till ett uppskattat värde av en miljon kronor. 

Adrian larmade snabbt polis, och en av rånarna kunde gripas direkt på plats, men efteråt var hon tagen. 

– De behandlade mig som att jag inte var en människa, det låter jättehemskt, men jag kan prata om det i dag. Jag har undergått en lång behandling.

Pratade inte med någon: ”Mådde riktigt dåligt”

Adrian, känd från bland annat ”Svenska hollywoodfruar”, är vanligtvis aktiv på sociala medier, men efter rånet ville hon inte berätta om rånet, varken för sina följare – eller sin familj. 

– Jag vågade inte gå ut och prata om det i sociala medier, för jag ville inte att någon skulle tycka synd om mig. Ingen kommer tycka synd om mig, för jag vet att folk kommer tycka ”rätt åt henne”. Jag valde att gå in i en total lockdown, jag gick inte utanför dörren på tre månader, säger hon och fortsätter:

– Jag pratade inte ens med min mamma, jag pratade inte ens med min familj, jag berättade inte för någon. Jag mådde riktigt dåligt. 

Hon har tidigare berättat om hur hon kände sig sviken efteråt, och att förhören nästan var värre än själva rånet. I ”Nemo möter en vän” utvecklar hon det hela. 

– Jag ville inte att någon skulle komma på rättegången, man vill helst inte visa sig i den situationen. Jag vill visa att jag är en stark person, och jag tycker själv att jag är stark. 


Isabel Adrian: ”Insiderjobb”

Två personer har dömt för rånet, som enligt Isabel Adrian var rånet ett insiderjobb.

– Jag vet att det var ett insiderjobb. En av killarna har till och med sagt att ”ja”, de skulle ta mig, de fick tillgång till garaget. 

Hon fortsätter:

– Garaget ska vara övervakat 24 timmar om dygnet. Det går alltid folk där och ingen kommer in om man inte har en blip, definitivt inte om man har en bil. Kamerorna slutade fungera precis under överfallet, det är så mycket saker. 

Här slog rånarna - mitt på dagen.
Hollywoodfrun var känslosam när hon vittnade efter det brutala pistolrånet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.