Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Irvings dom mot deltagaren: ”Kvällens största utmaning”

”Let's dance”-profilens relation till ex-pojkvännen i dag.
Tony Irving.
Foto: OLLE SPORRONG
”Let's dance”-deltagarna.
Foto: OLLE SPORRONG

Alice Stenlöf levererar under förväntan. Jan Björklund arbetar med sina känslor. Och Penny har påbörjat en rejäl resa.

Så lyder några av domaren Tony Irvings bud inför fredagens ”Let's dance”.

lice Stenlöf tillsammans med sin danspartner Hugo Gustafsson.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alice Stenlöf & Hugo Gustafsson

Dans: Jive.

Musik: ”High Hopes” - Panic At The Disco.

Alice lyckades inte leverera så bra som jag hade förväntat mig, förra veckan. Hon såg obekväm, okontrollerad och onaturlig ut i sina rörelser. I jive måste hon bemästra allt det som hon misslyckades med. Hon måste ha ett högt tempo, mycket energi och explosivitet för att kliva tillbaka in i matchen. Lyckas hon tror jag att detta kan bli veckans hit.

Jan Björklund & Cecilia Ehrling Danermark

Jan Björklund och Cecilia Ehrling Danermark.
Foto: OLLE SPORRONG

Dans: Rumba.

Musik: ”Cara Mia” – Måns Zelmerlöf.

Det finns något ganska tryggt i Jans sätt att dansa: Lugn, stabil, korrekt och ordentligt i både teknik och utförande. Han började till och med arbeta med sina känslor och uttryck. Men, som en mogen man kan det lätt bli tamt och tråkigt. I rumba som är långsamt och passionerat kan det vara en stor fara för honom om han inte lyckas komma med en intensiv och elektrisk tolkning av denna kärleksdans.

Anders Svensson & Maria Zimmerman 

Anders Svensson och Maria Zimmerman.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Tango.

Musik: ”Sweet child of mine” – Guns n'Roses.

För mig är Anders en jojo. Första dansen var superb, andra dansen sorglig. För att komma tillbaka behöver han hitta en bra hållning, bättre koordination och en lugn men dominant presentation viket är totalt annorlunda till hur han dansade förra veckan. Kan bli kvällens största utmaning. 

Sussie Eriksson & Calle Sterner

Sussie Eriksson och Calle Sterner.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Tango.

Musik: ”It's my life” - No Doubt.

Ärligt talat så börjar den här kvinnan att förtrolla mig! Hon har smugit in i tävlingen – helt oförväntat – och visat känsla, teknik och framträdande i de båda tidigare danserna. Men nu förutspår jag att hon står inför ett rejält hinder. För första gången måste hon dansa hårt och knaprigt, när hon i sina tidigare danser varit soft & spicy. Sussie måste ändra hela sitt naturliga kroppsmönster och hitta sitt inre temperament.

Andreas Lundstedt & Tobias Bader

Andreas Lundstedt och Tobias Bader.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Rumba.

Musik: ”Emotion” – Destinys Child.

Ingen av oss har gått miste om den fantastiska nya tolkningen som Andreas levererar i varje ny dans. Hittills har fokus koncentrerats på hur två män tolkar danser där karaktären och tekniken var enkel att anpassa till två män. Rumba är otroligt svårt att framföra i en balanserad tolkning där de båda männen tar manliga roller i en dans som historiskt sett haft fokus på den kvinnliga rörelsen. Det här är en tuff utmaning och jag förutspår att detta kan vara kvällens flopp.

John Lundvik & Linn Hegdal

John Lundvik och Linn Hegdal.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Jive.

Musik: ”Dance with me tonight” – Olly Murs.

I första dansen tyckte jag att det inte fanns mycket dans i John, men efter förra fredagens samba har jag fått ändra min inställning. Rytmen i kroppen, fantastisk energi och utstrålning gjorde att han visade en otroligt bra utveckling. I kvällens jive förväntar jag mig en likvärdig utveckling, för misslyckas han i kväll kan det lätt hända att han faller ur tävlingen.

Penny Parnevik & Jakob Persson

Penny Parnevik och Jakob Persson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Dans: Rumba.

Musik: ”Make you feel my love” – Adele.

Penny har påbörjat en rejäl resa i ”Let's Dance”. Från en icke minnesvärd första dans, till att få ordning på koordination, balans och kontroll i förra veckans tävling. Ikväll måste Penny lägga fokus på mjuka kroppsrörelser kombinerat med en sensuell presentation och en rytmisk och musikalisk tolkning. Jag är nästan säker på att hon kommer att lyckas. Detta kan bli kvällens överraskning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.