Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Irving läxar upp Gunde: Nu krävs det något nytt

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Jon Henrik Fjällgren kan bli kvällens höjdpunkt, Gunde Svan måste visa upp en ny sida och Therese Alshammar bli kvällens miss.

Här låter vi "Let's dance"-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i kväll, då den andra deltagaren tvingas lämna danstävlingen.

Det fantastiska med ”Let´s dance” är när man når den punkten på säsongen där vi är nu; när alla par börjar släppa fram sin tävlingsinstinkt och viljan att vinna tar över. De tänjer på sina gränser och tar utmaningen på största allvar. Fem par har blivit kastade på skräphögen och de sex par som är kvar har alla utvecklat en bra plattform att stå på för att sikta mot finalen. Nu har tävlingen börjat på riktigt och alla vill vara kvar.

Jag förutspår att i kväll kommer dansfärdigheterna att vara så höga att vi kanske får se tio poäng från alla i juryn. Däremot är kvällens tema en stor utmaning för samtliga deltagare och för att knipa de åtråvärda tiopängarna från var och en i juryn måste de ha en outstanding presentation av temat.

Ikväll är temat ”Let´s dance” ”goes musicals”! Deltagarnas utmaning är att i sin första dans fullfölja sin tiodans till max, men med rätt karaktär och känsla för den musikal de har tilldelats. Eftersom ingen av deltagarna är en musikalstjärna skapar den här utmaningen en riskfaktor som kan leda till en eller annan katastrof.

I deras andra dans har vi möjligheten att jämföra paren direkt med varandra då de deltar i tävlingsmomentet ”Broadway Battle”. Paren dansar i ett flöde ett efter ett där deras låt spelas i ett medley. Från stunden då de kliver upp på golvet i denna ”Brodway Battle” måste de dansa i en äkta Broadwaystil, vi vill inte se tiodansen; vi vill ha show med glitter och glamour a´la Broadway. Nu är det dags för er hemma att bli extra kritiska när ni tittar i kväll och se till att vi skickar hem rätt par.

 

Therese Alshammar & Calle Sterner

Dans: Samba

Musikal: Vaiana

Musik: Allesia Cara - How Far I´ll Go

”Musikaltemat kommer att bli svårt för Therese då hennes största utmaning varje vecka har varit att våga släppa fram sina känslor och skapa en bra presentation av dansen. Hennes trygghet är att hon kan försvinna i sin kropp och fokusera på tekniken där hon har börjat briljera. Detta räcker dock inte för i kväll, för samba handlar om glädje och den måste hon släppa fram i kväll. Kan lätt bli kvällens miss.”

 

Viktor Frisk & Linn Hegdal

Dans: Samba

Musikal: Frost

Musik: Kristen Bell - Love Is An Open Door

”At komma ihåg sina koreografier och genomföra dem med kraft och energi har blivit Viktors signum. Kruxet är att han inte alltid lyckas att göra det med rätt teknik och karaktär. Viktors utmaning av att förmedla innehållet för Frost borde vara lätt som en plätt för honom, men teknikens krav i samban kan vara så högt att det kan spräcka honom. Kvällens wildcard!”

 

Margaux Dietz & Alexander Svanberg

Dans: Quick Step

Musikal: La La Land

Musik: La La Land Cast - Another Day Of Sun

”Förra veckan misslyckades Margaux med att fånga mitt hjärta, då hon inte klarade sin westcoast swing. Men som tur var räddade hon sig själv med en outstanding jive och det är ett tecken för mig att utmaningen med två danser kan vara lite för mycket för henne. I quickstepen måste Margaux släppa loss och köra all in med energi, teknik och utstrålning. Risken finns annars att hon måste lämna och åka hem.”

 

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Vals

Musikal: Grease

Musik: Olivia Newton John - Hopelessly Devoted To You

”Daniel var hela juryns lilla älskling förra veckan och har gradvis klivit fram i en ledarroll. För att behålla denna position måste han lyckas kombinera en elegant och sofistikerad tjugotalets ballroomvals med en musikal som avspeglar femtiotalet. Detta är en tuff utmaning för de flesta, men min magkänsla är att för Daniel blir det en walk in the park. Kvällens hit!”

 

Jon Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Tango

Musikal: Phantom Of The Opera

Musik: Gerard Butler, Emmy Rossum - The Phantom Of The Opera

”Drama, disciplin och dedication är tre ord som jag lätt förknippar med Jon-Henrik och hans Let´s Danceresa hittills. Tango kombinerat med Phantom of the Opera ger honom en fantastisk möjlighet att visa allt som han hittills har lärt sig. Kruxet är att Jon-Henrik är oberäknelig och man vet aldrig om det blir en bra eller dålig dans, och det har han inte längre råd med. Dock säger något inom mig att det kan bli kvällens höjdpunkt.”

 

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Dans: Vals

Musikal: The Sound Of Music

Musik: Bill Lee, Charmian Carr – Edelweiss

”Ingen har gått miste om att Gunde har lärt sig att dansa trots hans svårigheter i början av säsongen. Takt, turer och tekniker har han gradvis utvecklat, trots detta så ligger han lite efter de andra i utvecklingen. I kvällens vals krävs det något nytt från Gunde. Mjuka, flytande och kraftfulla steg kombinerat med en graciös upp- och nedgång är målet för Gunde ikväll.”