Två personer skadades när Iron Maidens privatjet "Ed Force One" kolliderade med ett bogseringsfordon. Foto: Jan WiridenTvå personer skadades när Iron Maidens privatjet "Ed Force One" kolliderade med ett bogseringsfordon. Foto: Jan Wiriden
Två personer skadades när Iron Maidens privatjet "Ed Force One" kolliderade med ett bogseringsfordon. Foto: Jan Wiriden
Iron Maiden är just nu ute på sin världsomfattande turné "The Book Of Sous World Tour" genom 35 länder. Den 17 juni landar de i Sverige. Foto: Peo MöllerIron Maiden är just nu ute på sin världsomfattande turné "The Book Of Sous World Tour" genom 35 länder. Den 17 juni landar de i Sverige. Foto: Peo Möller
Iron Maiden är just nu ute på sin världsomfattande turné "The Book Of Sous World Tour" genom 35 länder. Den 17 juni landar de i Sverige. Foto: Peo Möller

Iron Maidens flygplan skadat efter kollision

Publicerad

Två personer skadades när Iron Maidens privatjet, "Ed Force One", kolliderade med ett bogseringsfordon i Chile.

"Vi hoppas självklart att de snabbt återhämtar sig fullt ut", skriver bandet på sin hemsida.

Iron Maiden har drabbats av problem under sin turné i Sydamerika, vilket TT var först med att berätta. När bandets privatjet, "Ed Force One", skulle tanka i Chile under lördagen kolliderade det så hårt med ett bogseringsfordon att två motorer och underredet skadades svårt, skriver bandet på sin hemsida.

Även två personer som arbetade vid flygplatsen skadades och fick uppsöka sjukhus.

"Vi hoppas självklart att de snabbt återhämtar sig fullt ut", skriver bandet.

De två trasiga motorerna behöver eventuellt bytas ut, enligt flygtekniker på plats, men bandet säger att spelningarna i Argentina de kommande dagarna väntas bli av.

 

 

LÄS MER: Vad kan du om Iron Maiden?

 

 

Iron Maidens världsturné

Iron Maiden är just nu ute på sin världsomfattande turné "The Book Of Sous World Tour" genom 35 länder. Den 17 juni landar de i Sverige.

Det är sångaren Bruce Dickinson som flyger bandets egna jetplan, ett Boeing 747-400 jumbojet "Ed Force One" som flygs av sångaren Bruce Dickinson. Han är pilot under hela världsturnén. På planet finns band, crew och över 12 ton utrustning.

 

 

 

 

 

LÄS MER: Iron Maidens hyllning på scen: "Vi älskar er"

 

 

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag