SVERIGEVÄNNER. Iron Maiden med Bruce Dickinson i spetsen har många fans i Sverige. Foto: Roger Vikström
SVERIGEVÄNNER. Iron Maiden med Bruce Dickinson i spetsen har många fans i Sverige. Foto: Roger Vikström

Iron Maiden kommer till Sonisphere

Publicerad
Uppdaterad
Iron Maiden kommer till Sverige.
I sommar spelar hårdrocksikonerna på Sonisphere-festivalen, erfar Expressen.
- Iron Maiden har länge varit ett önskenamn för Sonisphere. Att de nu är klara ses som något av en drömbokning, säger en källa med god insyn.
Enligt vad Expressen erfar kommer bandet att presenteras som huvudakt på Sonisphere-festivalen. Både på Sonispheres hemsida och på Iron Maidens sajt annonseras att  en stor nyhet kommer att släppas.

Allt klart i dag

- Det kommer att offentliggöras i dag, uppger flera källor till Expressen.
Men på Aeg Live lägger man locket på.
- Ärligt talat så vet jag inget än. Bandbokningar är Stuart Galbraiths baby. Men förhoppningsvis kan vi bringa mer klarhet i morgon (läs i dag) då vi ska ha ett möte tillsammans med Stuart, säger Burt McRoy.
Sonispheres arrangör Stuart Galbraith har i en intervju sagt att en av hans drömbokningar är Iron Maiden.
Enligt Expressens källa är det med största sannolikhet klart att Iron Maiden spelar på Sonisphere nästa år.
- Eftersom de blir festivalens huvudnummer kommer de även att spela i Sverige, säger källan.

Expressen rättar:
Sonisphere-festivalen kommer i år att äga rum i Stockholm, inte i Hultsfred.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag