Ipren-mannens stora lycka – hittat kärleken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
När Ipren-reklamen lades ner 2011 åkte han på semester till Filipperna. Den resan förändrade hans liv.
Foto: Cornelia Nordström
Under tre år hade paret ett distansförhållande och Johann Neumann åkte flitigt fram och tillbaka till Filipperna - bara för att få träffa Chris.
Foto: Cornelia Nordström
Nu drömmer makarna om att utöka familjen och Chris hoppas på två småttingar.
Foto: Cornelia Nordström
Under tio år kunde vi se Johann Neumann figurera på tv som Ipren-mannen som den där lille, smått irriterande mannen– och snart trallade hela landet på låten om "den intelligenta värktabletten".

I tio år hyllades Johann Neumannn som Ipren-mannen.

Men livet blev allt annat än lätt för honom efter reklamtiden.

Men nu har livet vänt och Johann Neumann befinner sig i kärlekens tecken.

– Min fru flyttade äntligen hit till Sverige i juni och om ett år hoppas vi på att kunna skaffa barn, säger han.

Under tio år kunde vi se Johann Neumann figurera på tv som Ipren-mannen som den där lille, smått irriterande mannen – och snart trallade hela landet på låten om "den intelligenta värktabletten".

Men livet var allt annat än lätt för Johann Neumann både under och efter reklamtiden. Han kunde bli påhoppad av okända människor ute på gatan.

– Det var tufft. Det var på gott och ont att vara Ipren-mannen. Folk trodde att de kunde göra vad de ville bara för att de hade sett mig på tv, säger han.


LÄS MER: Så gick det sen för reklamskådisarna som vi aldrig glömmerJohann Neumann träffade sin fru

När Ipren-reklamen lades ner 2011 åkte han på semester till Filippinerna. Den resan förändrade hans liv.

– Jag träffade min fru Chris där. När jag såg henne första gången visste jag att hon var kvinnan i mitt liv. Jag kände det på direkten, säger han.

Under tre år hade paret ett distansförhållande och Johann Neumann åkte flitigt fram och tillbaka till Filippinerna - bara för att få träffa Chris.

– Det fanns inget annat för mig. När jag var i Sverige pratade vi även mycket på Skype. Men för ett år sedan gifte vi oss äntligen, säger Johann Neumann.

Bröllopet ägde rum på Filippinerna och de var endast Chris familj som var närvarande.

– Nu är Chris äntligen här, hon kom i juni. Det känns jättebra och nu väntar vi bara på att hon ska få ett svenskt personnummer och kan då börja jobba. Men först vill hon lära sig svenska, säger Johann Neumann.


LÄS MER: Ipren-mannen: Det är ju lite knapert i dagSjälv säger Chris att hon är förtjust i Sverige och tycker att det är så rent.

– Det är inte så mycket folk här, men jag tycker att svenskarna är så trevliga och snälla, säger hon.

Nu drömmer makarna om att utöka familjen och Chris hoppas på två småttingar.

– Jag längtar så mycket efter barn. Jag skulle vilja ha två barn innan jag fyller 40 år, säger hon och Johann Neumann skrattar till och inflikar:


"Iprenmannen" drömmer om barn

– Det är klart att vi vill ha barn, men vi måste först tänka på ekonomin, min pension är inte så stor. Det första som gäller, innan vi börjar skaffa barn, är att Chris får sitt svenska personnummer eftersom hon vill börja jobba.

I väntan på personnumret brukar de äkta makarna ta långa promenader på Söder.

– Vi gör vardagssaker, som att handla mat och göra några ärenden. Vi vill bara umgås och ta det lugnt. Jag är så lycklig att hon äntligen är här, säger han och Chris tillägger i bakgrunden:

– Jag med, mycket lycklig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.