Drömmorfar. Bosse Parnevik bjuder på ett potpurri av återblickar på sitt liv som artist - hysteriskt roligt. Foto: Peter Knutson
Drömmorfar. Bosse Parnevik bjuder på ett potpurri av återblickar på sitt liv som artist - hysteriskt roligt. Foto: Peter Knutson

Intimt och underbart värmande

Publicerad
Parneviks gubbröra
Miximteatern, Stockholm.

Det är tretton år
sedan Bosse Parnevik bjöd på show. Och i går gjorde Sveriges snyggaste 69-åring comeback med sin memoarföreställning ”Parneviks Gubbröra” med återblickar från hans 50 år i showbiz.
Bosse har alldeles rätt när han säger att man borde bjuda på sina memoarer när man lever, inte när man kolat. Och wow vad Bosse bjuder. Han fullkomligt charmar stödstrumporna av sin mogna publik.
Under cirka två timmar får man en ljuvlig inblick i hans artistliv genom en mängd berättelser, liveimitationer och scen- och tv-klipp. Här visas klassiker som ”Telefonlur” med ABBA-Frida och Ingvar Carlsson och imitationerna av exempelvis Palme och Jokkmokks-Jocke är fortfarande hysteriskt roliga. Kvällens bästa klipp, som jag tycker Bosse är modig som vågar visa, är från en amerikansk tv-intervju tillsammans med sonen Jesper. Bara det är värt biljettpriset.

I ett av showens många klipp får vi se Olof Palme beskriva Parnevik: ”det finns en sorts mänsklig värme” – och det är just det man känner. Bosse sprider en underbar värme och får verkligen kontakt med sin publik. Han släpper in oss i sitt privatliv. Han pratar om sina vänner, sin familj, sina kollegor och om sina många barnbarn – som jag tror var stolta i kväll. Jag hade definitivt velat ha Bosse som morfar eller farfar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag