Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inte helt otroligt att Tove Styrke kör om Katy Perry

Tove Styrke spelade i Globen som förband åt Katy Perry.
Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures / Stella Pictures

Tove Styrkes poplåtar sprudlar av väl avvägd smartness.

Själv bubblar sångerskan av självförtroende.

Hennes show känns som en liten provkarta på kommande stordåd.

Det är som det är med förband.

Anledningen till att de så sällan överglänser huvudakten är att de inte tillåts göra det.

Tove Styrke, som bytt världsstjärna under våren – hon har gått från att turnera med Lorde till att öppna för Katy Perry – gör det bästa av situationen.

Hon låtsas som att hon äger scenen, och går långa stunder i land med den illussionen.

Nog för att hennes senaste, strålande, album "Sway" präglas av minimalistiskt tänk. Men scenshowen är inte bara sparsmakad – den är typ kolsvart. Med hårdblinkande motljus som återkommande specialeffekt.

Nio låtar är dessutom på gränsen till för vad som kan kallas för en konsert. Men – det är nio bra låtar. Och de färskaste spåren, som "On a level", "Mistakes", "Say my name", låter genomgående strålande i sina liveversioner.

Tove Styrke dansar och sjunger som en världsstjärna framför sina två musiker och inför en publik som lyssnar allt uppmärksammare ju längre showen pågår.

Visst hade det varit festligare att se en hel show, i helt egen regi – i en inramning anpassad för Styrke själv. Men det är imponerande att se och lyssna på den coola 25-åringen när hon gasar sig ur sina ganska kassa förutsättningar.

Det är faktiskt inte helt otroligt att hon kör om Katy Perry någonstans, någon gång i framtiden.

KONSERT

Tove Styrke

Globen, Stockholm

Publik: Cirka 8 000.

Vem: Tove Styrke, 25, blev trea i "Idol" 2009. Har blivit internationellt hyllad för sina tre album, varav det senaste – "Sway" – släpptes i våras.

Vad: Förbandgig på europadelen av Katy Perrys världsturné. Svenskan agerade även uppvärmare på Lordes första turné i Nordamerika tidigare i år.


Låtlistan/Tove Styrke

"Borderline"

"Mistakes"

"I lied"

"On the low"

"Liability"

"On a level"

"Changed my mind"

"Say my name"

"Sway"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.