Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Instagramprofiler döda i flygkrasch

Mariah Sunshine Coogan.Foto: Instagram
James PedrozaFoto: Instagram
Olyckan inträffade 15 minuter efter att flygplanet startat.

Instagramprofilerna tog ett privatflyg mot Las Vegas tillsammans med sina vänner.            Femton minuter senare kraschade planet i Scottsdale, Arizona.

Alla sex passagerare omkom, enligt People

Det var i måndagskväll som vännerna Mariah Sunshine Coogan, 23, Anand Patel, 26, Helena Lagos, 22, James Pedroza, 28, Erik Valente, 26, och Iris Rodriguez Garcia, 23 tog ett flyg mot Las Vegas. 

Piloten Pedroza levde för äventyrliga resor som han flitigt dokumenterade för sina drygt 12000 följare på Instagram. Efter planet lyfte i måndags hade han kontakt med en flygledare som frågade om de hade några problem i luften. 

– Nej det går bra, vi har bara en övningslektion, svarade Pedroza. 

Strax därefter kraschade flyget och de sex vännerna omkom. 

 

https://www.instagram.com/p/BgxLQIPlUGA/?taken-by=mariahsunshiinee

Planet kan ha varit för litet 

Polis utreder nu bakomliggande orsak till flygkraschen. Bland annat undersöker de om planet var utrustat för att kunna bära sex personer. 

– Det är något vi utreder just nu. Vi samlar in tillgängliga bevis och data från platsen, säger Eliott Simpson, utredare på National Transportation Safety Board (NTSB), enligt People. 

Instagramprofilen Mariah Sunshine Coogan var en hästtränare och hoppade av skolan 2012 för att satsa på en modellkarriär. 

– Hon var hungrig efter äventyr och jag tyckte att hon alltid var lätt att prata med, sa rektorn på Coogans tidigare skola Graham Rutherford of Cardinal Newman High School i Kalifornien efter kraschen, enligt tidningen. 

På Instagram fick hennes drygt 30 000 följare ta del av hennes liv i bilder. Där publicerade hon även modellbilder. Anand Patel hade en följarskara på över 44 000 på sin Instagram. Vännerna la upp filmer på sina insta-stories när de både klev på planet och inifrån flyget innan de lyfte. 

 

https://www.instagram.com/p/Be6uHN6FvfX/?taken-by=itsactuallyprettydope

 

LÄS MER: John Travolta nära att dö i flygkrasch 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.