Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inspelningarna av "Historieätarna" igång

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lotta Lundgren och Erik Haag
Foto: SVT
Lotta Lundgren och Erik Haag
Foto: SVT

Inspelningarna av den tredje och sista säsongen av SVT:s serie "Historieätarna" är i full gång.

Och även denna säsong verkar det bli en hel del starka drycker för programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren.

"Historieätarna, 1600-talet. I dag ska han dricka 9 liter öl, 6 liter vin och en halv liter brännvin", skriver Lotta Lundgren på Twitter tillsammans med en bild på sin kollega.

I november förra året blev det klart att det blir en tredje säsong av SVT:s populära serie "Historieätarna", med Lotta Lundgren och Erik Haag.

Och nu är inspelningarna av den kommande säsongen i full gång - vilket avslöjas på programmets Facebooksida.

"Hallå! Nu är vi i gång igen, säsong 3 är under inspelning", skriver kanalen i ett inlägg.


LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgrens mystiska pojkvän


På Instagram har Historieätarna också publicerat en rad bilder från inspelningarna, däribland en bild på Lotta Lundgren klädd i en pampig, drottninglik klänning.

De har även lagt ut mindre glamorösa bilder på de två programledarna, bland annat en där Lotta Lundgren har en betydligt enklare klänning och Erik Haag har en brun hatt och stort, grått skägg.

Lotta Lundgren lägger upp bilder från inspelningen

Även Lotta Lundgren själv har publicerat bilder från inspelningarna på sin Twitter - och det verkar som att tillvaron är långt ifrån lyxig under vissa av inspelningsdagarna.

"Yrke: Äta inälvor, frysa och leda tv-program. Insmord i skit", skriver hon tillsammans med en bild på sig själv i gråbruna kläder.

Vid publiceringen av en bild på Erik Haag avslöjar Lotta Lundgren att ett av avsnitten i den nya säsongen kommer att utspela sig under 1600-talet. Och det verkar precis som i tidigare säsonger bli en del starka drycker för de två programledarna.

"Historieätarna, 1600-talet. I dag ska han dricka 9 liter öl, 6 liter vin och en halv liter brännvin", skriver hon.


LÄS OCKSÅ: Erik Haag näckar i tv - Lotta Lundgren stoppas


Kort efter att det avslöjats att det blir en tredje säsong av "Historieätarna" kom beskedet att det också blir den sista.

– Det finns sex epoker som vi inte har täckt, så när vi gjort sista säsongen är uppdraget fullgjort. Det här blir sista säsongen, sa Lotta Lundgren då.https://twitter.com/lotsoflundgren/status/707902262329405440https://twitter.com/lotsoflundgren/status/707848430794711040

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.