Lotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVTLotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVT
Lotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVT
Lotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVTLotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVT
Lotta Lundgren och Erik Haag Foto: SVT

Inspelningarna av "Historieätarna" igång

Publicerad

Inspelningarna av den tredje och sista säsongen av SVT:s serie "Historieätarna" är i full gång.

Och även denna säsong verkar det bli en hel del starka drycker för programledarna Erik Haag och Lotta Lundgren.

"Historieätarna, 1600-talet. I dag ska han dricka 9 liter öl, 6 liter vin och en halv liter brännvin", skriver Lotta Lundgren på Twitter tillsammans med en bild på sin kollega.

I november förra året blev det klart att det blir en tredje säsong av SVT:s populära serie "Historieätarna", med Lotta Lundgren och Erik Haag.

Och nu är inspelningarna av den kommande säsongen i full gång - vilket avslöjas på programmets Facebooksida.

"Hallå! Nu är vi i gång igen, säsong 3 är under inspelning", skriver kanalen i ett inlägg.

 

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgrens mystiska pojkvän

 

På Instagram har Historieätarna också publicerat en rad bilder från inspelningarna, däribland en bild på Lotta Lundgren klädd i en pampig, drottninglik klänning.

De har även lagt ut mindre glamorösa bilder på de två programledarna, bland annat en där Lotta Lundgren har en betydligt enklare klänning och Erik Haag har en brun hatt och stort, grått skägg.

Lotta Lundgren lägger upp bilder från inspelningen

Även Lotta Lundgren själv har publicerat bilder från inspelningarna på sin Twitter - och det verkar som att tillvaron är långt ifrån lyxig under vissa av inspelningsdagarna.

"Yrke: Äta inälvor, frysa och leda tv-program. Insmord i skit", skriver hon tillsammans med en bild på sig själv i gråbruna kläder.

Vid publiceringen av en bild på Erik Haag avslöjar Lotta Lundgren att ett av avsnitten i den nya säsongen kommer att utspela sig under 1600-talet. Och det verkar precis som i tidigare säsonger bli en del starka drycker för de två programledarna.

"Historieätarna, 1600-talet. I dag ska han dricka 9 liter öl, 6 liter vin och en halv liter brännvin", skriver hon.

 

LÄS OCKSÅ: Erik Haag näckar i tv - Lotta Lundgren stoppas

 

Kort efter att det avslöjats att det blir en tredje säsong av "Historieätarna" kom beskedet att det också blir den sista.

– Det finns sex epoker som vi inte har täckt, så när vi gjort sista säsongen är uppdraget fullgjort. Det här blir sista säsongen, sa Lotta Lundgren då.

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag