Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så växer Priscillas barnbarn upp

Priscilla Presley tillsammans med dottern Lisa Marie. Foto: MIKE STOTTS / SPLASH NEWS / MIKE STOTTS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Hela familjen – Elivs och Priscilla tillsammans med nyfödda dottern Lisa Marie. Foto: STARSTOCK/PHOTOSHOT / STELLA PICTURES STARSTOCK/PHOTOSHOT

Priscilla Presley har levt i rampljuset i över 50 år – och flera av hennes familjemedlemmar har hamnat i centrum för världens uppmärksamhet på olika sätt. 

Nu har Priscilla blivit viktigare för familjen än någonsin – hon har nämligen fått rycka in och ta hand om Lisa Maries yngsta barn då dottern befinner sig i en bitter vårdnadstvist. 

Samtidigt vill Priscillas äldsta barnbarn, skådespelaren Riley Keough, göra karriär på egna meriter. 

Det var september i dåvarande Västtyskland hösten 1959 när Elvis Presley och Priscilla, då 14, möttes för första gången. 

Elvis, som hade vänt upp och ner på hela musikvärlden några år tidigare, var nu stationerad i västtyska Bad Nauheim. Priscillas styvar var pilot och hade tagit med sig familjen till Europa. 

När Elvis lämnade Västtyskland 1960 vinkade Priscilla av honom – och några år senare var de ett par. 

Kort efter giftermålet 1967 mellan Elvis och Priscilla – i Las Vegas, förstås – upptäckte Priscilla att hon var gravid och snart föddes deras enda dotter Lisa Marie. 

Medan Priscilla gifte sig med kungen av rock’n’roll kom Lisa Marie senare att gifta sig med kungen av pop, Michael Jackson, 1994. När Jackson anklagades för sexuella övergrepp mot barn blev Lisa Marie ett viktigt stöd.

Innan äktenskapet med Michael Jackson hade Lisa Marie varit gift med musikern Danny Keough, som hon har barnen Riley, 28, och Benjamin, 25, med.  

Lisa Marie tillsammans med döttrarna Riley (till vänster), Finley och Harper (till höger). Foto: MPNC / STELLA PICTURES

Äldsta barnbarnen hade Michael Jackson som styvfar

Det innebär att Riley och Benjamin fick växa upp med popikonen som styvfar under ett par år – innan äktenskapet sprack 1996.

Föga överraskande har Riley Keough, som i dag är framgångsrik skådespelerska i Hollywood, under åren fått många frågor om både Elvis och Michael Jackson.

– Jag kände inte Elvis, men jag kände Michael. Han gav mig en massa leksaker och annat jag ville ha, sa Riley Keough häromåret i pratshowen "Late Late Show" enligt Hello Magazine.  

Hon berättade också att hon lekte med Jacksons schimpanser, bland annat Jacksons favorit Bubbles. 

– Jag minns att en av schimpanserna drog i gardinerna i mitt rum, och så minns jag att en av dem fick följa med mig till skolan en gång, vilket var rätt häftigt, sa skådespelerskan.   

Riley Keough. Foto: PIP/POLARIS IMAGES / PIP/POLARIS POLARIS IMAGES

Riley Keough vill göra karriär på egna meriter

Samtidigt har Keough, som bland annat varit med i filmer som "Mad Max: Fury Road", "American Honey" och "Lucky Logan", varit tydlig med att hon vill göra karriär på egna meriter.

– Jag har alltid velat ha mina egna pengar, inte familjens pengar, har Riley Keough sagt till Esquire Magazine. 

Lillebror Benjamin håller sig däremot utanför strålkastarljuset. 2009 rapporterade Daily Mail att han fått ett skivkontrakt med kända bolaget Universal, värt nära 40 miljoner kronor. Men musikkarriären har inte tagit ordentlig fart. Vad 25-åringen lever av i dag är oklart.  

Efter ett kort äktenskap med skådespelaren Nicolas Cage i början av 2000-talet gifte sig Lisa Marie med musikern Michael Lockwood 2006. 

Två år senare föddes tvillingarna Harper Vivienne Ann och Finley Aaron Love – men förra året sprack äktenskapet och en bitter vårdnadstvist tog vid. 

Och kanske är Priscilla viktigare för familjen än någonsin just nu.  

Lisa Marie tillsammans med dåvarande maken Michael Lockwood. Foto: KATY WINN / AP TT NYHETSBYRÅN

Yngsta barnbarnen bor hos Priscilla 

I februari i år fick de nioåriga flickorna flytta in hos mormor Priscilla. 

Enligt Lisa Marie har det hela sin grund i att myndigheterna funnit stötande bilder och filmer på barn på ex-makens dator – en anklagelse som han, genom sin advokat, förnekar. 

Flera medier, bland andra US Magazine, rapporterar att tvillingarna bor hos sin mormor  eftersom Michael Lockwood utreds för barnmisshandel. 

Redan på 1990-talet rapporterade amerikanska medier att Lisa Marie missbrukade alkohol och droger och hon ska, enligt bland annat Daily Mail, ha checkat in på en rehabklinik förra året.  

Priscilla har själv skrivit om de yngsta barnbarnen på Facebook: 

"Det är mycket förvirring, tumult och oro på grund av det snack som cirkulerar. Låt mig göra en sak klar... flickorna har inte bott i fosterhem och kommer aldrig göra det. Flickorna har varit med mig och kommer att stanna här tills allt detta har löst sig"

I början av november Priscilla hon till US Magazine att det är "fantastiskt" att ha de unga flickorna i huset. 

– Jag älskar det. Att ha tvillingar är en speciell upplevelse, det måste jag säga. De är väldigt olika. Fantastiska ungar. 

Priscilla tillsammans med sonen Navarone. Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Livet efter Elvis

Ett par år efter Elvis död träffade Priscilla entreprenören Marco Garibaldi, som hon levde ihop med i 22 år. I slutet av 1980-talet fick de sonen Navarone. 

Han är verksam som musiker i dag – sångare i rockbandet Them Guns – men han har själv inga barn. 

Även om Priscilla Presley nu har hunnit bli 72 har hon fortfarande många järn i elden – och mycket har koppling till hennes förste make. 

Beslutet att förvandla Graceland till en turistattraktion har varit mycket gynnsamt för familjen och i år, 40 år efter att Elvis gick bort, har Priscilla deltagit vid flera olika hyllningsevenemang för rockkungen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!