Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnorna kring Frank Andersson

Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Brottaren Frank Andersson har en enastående idrottskarriär bakom sig.

13 mästerskapsmedaljer blev det, varav flera VM-guld.

Vid sidan om idrotten har han en rad kvinnor, konflikter och äktenskap bakom sig.  

– Du får gå upp i fyrsiffrigt om du ska ha en siffra. Men vaddå, jag är ju gammal och har lång erfarenhet, har Frank Andersson sagt. 

Frank Andersson är en av de klassiska 56:orna – årgången som producerade många stora stjärnor inom sporten.

1977, för precis 40 år sedan, stod han på topp och vann guld i VM i grekisk-romersk brottning. 

Samma år mottog han Svenska Dagbladets bragdmedalj – ett pris som året därpå delades mellan Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Frank Andersson varvade en framgångsrik idrottskarriär med mycket festande och det blev många kvinnor under åren.

Enligt stjärnbrottaren själv har han varit med ett fyrsiffrigt antal kvinnor, och man skulle behöva hyra hela Ullevi för att rymma dem. 

"Kuken måste ha sitt"

1984 deltog Frank Andersson i OS i Los Angeles. Det skulle bli en bronsmedalj.

Expressen var givetvis på plats och följde våra svenska hopp.

En viss oro spred sig i lägret när Frank Andersson helt plötsligt försvann från träningen.

När han kom tillbaka till sina vänner visade det sig att han hade dragit i väg till spelstaden Las Vegas.

Expressens utsände reporter Mats Olsson lyckades snappa upp hans förklaring till det hastiga försvinnandet.

”Kuken måste ha sitt”, sa Frank lakoniskt.

Om citatet tjänat som levnadsregel för Frank ska vara osagt. Kanske är det i stället romantiken som fått ”Frankie Boy” att falla för så många kvinnor – och de för honom.

1977 vann Frank Andersson VM i brottning över Petru Dicu.
Foto: BILDBYRÅN

Andersson: "du får gå upp i fyrsiffrigt"

När Frank Andersson deltog i tv-programmet ”Let´s Dance” förde tidningen Metro hans kvinnoaffärer på tal. Reportern frågade då stjärnan hur många kvinnor han hade varit med.

– Ja, du, vi kan säga så här. Jag såg ett program för länge sedan som hette ”Här är ditt liv” med Lasse Holmqvist som hade Lill-Babs på scenen och hennes före detta 18 snubbar gick upp där. Det är tur att inte det programmet finns i dag för skulle de ha med mig hade de fått hyra hela Ullevi, haha. Du får gå upp i fyrsiffrigt om du ska ha en siffra. Men vaddå, jag är ju gammal och har lång erfarenhet, sa Frank Andersson.

Han fick även frågan vad det var som fick honom som gammal kvinnokarl att stadga sig.

– När man är ensam vill man ha en relation och när man har en relation vill man vara ensam. När man bor ihop får man respektera varandra, ta hänsyn och kompromissa, inte bara gå sin egen väg. Det har jag haft problem med men inte nu längre. Jag har stadgat mig nu för att jag tyckte att det var på tiden, det är ändå ganska sent i livet.

Frank Andersson var en av deltagarna i Let's Dance 2011.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Lämnade henne med 600 000 i skulder

En tid hade Frank Andersson ihop det med fotomodellen Susan Hardenborg. Förhållandet sprack emellertid och Frank gick vidare. 

Han gifte sig med Åsa Hedblom, och de skildes efter två år. Frank fick barn med Mareth Forsberg - men också de separerade. 

Frank Andersson hade en relation med Ingrid Stefaniak från Malmö som varade i 10 år. Ingrid gick i borgen för Frank i samband med ett bilköp, och när det tog slut 2005 satt hon kvar med flera hundra tusen kronor i skulder.  

År 2010 talade Kvällsposten med Ingrid Stefaniak och skulderna hade vid den tidpunkten växt till över 600 000 kronor. 

– Jag var dum nog att gå i borgen när Frank köpte en lyxbil, berättade hon för Kvällsposten 2010.

Grät som ett barn

2006 och 2008 fick Frank barn på nytt. Det första var tillsammans med Anna Holmberg, i dag 33 år, och det andra med Jeanette Kindblom. 

2011 kom Frank Anderssons självbiografi ”Frank: Sanningen om lögnerna”. I den skriver han att han inte är någon världsmästare i att vara pappa. Tidningen Mama tog fasta bekännelsen och undrade vad han menade:

– Det stämmer. Jag är inte nöjd med hur det har varit och hur jag har prioriterat i livet. Med jobb och resor och åtaganden. Mammorna har fått ta det största ansvaret. Men vi har i alla fall kontakten, dialogen. Det kunde ha varit värre. Nu kan det bara bli bättre känner jag. Ofta är det jag som varit boven i dramat… Men, jag jobbar på det. Men inte utan dåligt samvete, svarade Frank. 

2012 och 2013 fick Franks sitt fjärde respektive femte barn. Mamma till båda var den 28 år yngre Jeanette Bovin som gifte sig med Frank 2012. 

Bröllopet stod i Engelska kyrkan på Östermalm i Stockholm. På sin blogg skrev Bouvin senare om bröllopsfesten och att hon tyckte att Frank betett sig illa under den: 

"jag grät som ett litet barn, jag var sååå ledsen den natten", skrev hon.  


Frank Andersson med dåvarande hustrun Jeanette Andersson.
Foto: JULIA DANSARIE

Förlovad på nytt

I februari i år lämnade Frank och Jeanette in skilsmässohandlingarna till Stockholms tingsrätt. 

Än en gång har 61-årige Frank drabbats av kärleksfeber. 

Häromdagen gick han ut på Instagram och skrev fem månader efter att han beslutat sig för skilsmässa med Jeanette : ”Gabrielle jag älskar dig”.

Hans nya kärlek är Gabrielle Söderberg, 35.