Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Julia Roberts svåra tid efter framgångarna

Flera av Julia Roberts har dabbats av flera personliga tragedier de senaste åren. Foto: INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Julia Roberts i filmen "Eat, Pray, Love". Foto: FRANCOIS DUHAMEL / STELLA PICTURES

Storsuccén "Pretty Woman" gjorde Julia Roberts till filmstjärna över en natt.

Plötsligt kunde den rödhåriga 22-åringen med det charmiga leendet välja och vraka bland spännande filmprojekt. 

Men långt i från allt i livet har gått Oscarvinnarens väg – faktum är att flera av hennes filmer har floppat samtidigt som ryktet att en förestående skilsmässa mellan Julia Roberts och maken Danny Moder aldrig verkar tystna. 

Julia Roberts, som nyligen fyllde 50, är en av Hollywoods starkast lysande stjärnor. 

I snart 30 år har hon i det närmaste prenumererat på de mest eftertraktade rollerna – trots att flera av Roberts filmer faktiskt har floppat. 

Sedan 2010 – då både "Lyckan, kärleken och meningen med livet" och "Valentine's Day" sågades och gick dåligt ekonomiskt – har allt fler börjat ifrågasätta Julia Roberts förmåga att locka publik till biosalongerna.  

– Vad var det som hände? Tja, sedan sedan "Lyckan, kärleken och meningen med livet" har hon inte gjort något som berört publiken eller tidsandan, sa branschanalytikern Jeff Bock till The Hollywood Reporter häromåret efter att även "Secret in Their Eyes" floppat.  

Annat var det under 1990-talet. 

Jula Roberts och Richard Gere i klassikern "Pretty Woman" från 1990. Foto: / FILMBOLAG

Stora framgångar på 90-talet

Det var år 1990 som det stora genombrottet kom – Roberts nominerades till en Oscar för en biroll i "Blommor av stål" från 1989 och charmade biobesökarna som den prostituerade Vivian i "Pretty Woman". 

Att just hon skulle få spela Vivian var dock inte givet. Flera andra och mer etablerade skådespelare erbjöds nämligen rollen som prostituerade Vivian innan Julia Roberts till slut fick uppdraget. 

Under 1990-talet medverkade hon i flera framgångsrika filmer – exempelvis "Sova med fienden", "Pelikanfallet" och "Min bäste väns bröllop". 1999 övertygade Julia Roberts som svårtflirtad filmstjärna i dundersuccén "Notting Hill". 

Tio år efter den första nomineringen vann hon sin första och hittills enda Oscar för rollen som Erin Brockovich i filmen med samma namn. 

Julia Roberts tillsammans med maken Danny Moder. Foto: JACKSON LEE /SPLASH NEWS / JACKSON LEE /SPLASH NEWS/ALL OVE SPLASH NEWS

Envisa skilsmässoryktet består

Ett par år senare drog Julia Roberts ner på arbetstakten. Hon gifte sig med filmaren Danny Moder 2002 och fick tvillingarna Hazel Patricia och Phinnaeus "Finn" Walter 2004. Tre år senare föddes yngsta sonen Henry Daniel. 

Under de senaste åren har äktenskapet mellan Roberts och Moder blivit flitigt omskrivet på nöjessajter och bloggar – paret ryktas vara mycket nära en skilsmässa. 

För ett par månader sedan skrev In Touch Weekly att filmstjärnan i ett desperat försök att rädda äktenskapet köpt en strandvilla i Malibu för att göra sin surfande make lycklig. 

– Hon hoppas att köpet av den mest exklusiva strandvillan i Malibu ska hjälpa äktenskapet genom att hålla Danny borta från långa surfresor, sa en uppgiftslämnare till nöjessajten. 

Julia Roberts fick en Oscar för sin insats i rollen som Erin Brockovich 2001. Foto: CHRIS HASTON / AP NBC

Richard Gere ska ha gjort maken svartsjuk

Flera amerikanska nöjessajter har rapporterat att Roberts nära relation till vännen och "Pretty Woman"-motspelaren Richard Gere gjort Danny Moder mycket svartsjuk. 

Enligt Radoronline har paret även storbråkat om vilken skola barnen ska gå i – för att ta ett par exempel.

Enligt Julia Roberts är äktenskapet dock inte i fara. För ett par månader sedan sa stjärnan till Daily Telegraph att hon var en "bortskämd unge" innan hon träffade sin make. 

– Jag gifte mig med en underbar människa som jag känner har gjort mig mer rotad i mig själv, sa stjärnan. 

Hon har även sagt att nyckeln till lycka är att "gifta sig med rätt person". 

Tragedi när systern tog sitt liv

Oavsett sanningshalt i det envisa skilsmässoryktet står det dock klart att stjärnan har drabbats av två personliga tragedier under de senaste åren. 

Sommaren 2014 tog hennes halvsyster Nancy Motes livet av sig. Systern, som var djupt deprimerad, lämnade efter sig ett bittert självmordsbrev. 

I brevet anklagade hon sina syskon för att ha drivit henne in i "den djupaste depression jag någonsin varit i", enligt Daily Mail. 

Det hela tog Julia Roberts mycket hårt. I en intervju med Wall Street Journal kort efter systerns död beskrev filmstjärnan sina känslor:

– Hjärtesorg. Det har bara gått 20 dagar. Det finns inga ord som förklarar vad någon av oss har gått igenom under de här 20 dagarna. Det är timme för timme ibland, men man försöker bara titta framåt, sa Roberts.  

– Man vill inte att något dåligt ska hända någon, men det sker så många tragiska, smärtsamma och oförklarliga saker i världen. Men som vid varje svår situation måste man hitta en väg framåt, som familj, fortsatte hon. 

Julia Roberts på Emmy Awards 2014. Foto: JUAN RICO/FAME / STELLA PICTURES

Tänker på döda mamman varje dag

Ett drygt halvår senare, i februari 2015, drabbades Julia Roberts av nästa svåra tragedi då hennes mor Betty Lou Motes gick bort i cancer. Stjärnan stod mycket nära sin mor – som fick allt föräldraansvar för Roberts när pappan Walter gick bort 1977. 

Det dröjde drygt två år innan Julia Roberts kommenterade sorgen. 

– Jag tänker på henne hela tiden. Och barnen pratar mycket om henne, sa filmstjärnan till People i våras. 

Julia Roberts senaste storfilm, dramat "Wonder" av Stephen Chbosky som har Sverigepremiär om ett par veckor, har gått riktigt bra ekonomiskt sedan USA-premiären i slutet av november. 

Där spelar hon mot den 11-åriga Jacob Tremblay. 

Hjälp finns att få

Har du tankar om självmord? Känner du någon som mår dåligt?

 

Har en närstående begått självmord?

 

Här finns det hjälp att få:

 

 

Mind - Självmordslinjen

 

Här kan du chatta eller ringa till om du har frågor och funderingar

 

www.mind.se

 

 

Nationella hjälplinjen

 

Ring 0771-22 00 60. Alla dagar 13-22

 

Jourhavande medmänniska

 

Tel: 08-702 16 80. Alla dagar 21-06.

 

www.jourhavande-medmanniska.se

 

 

BRIS vuxentelefon

 

Tel: 077-150 50 50. Måndag-fredag, 09-12

 

Aktuella öppettider på www.bris.se 

 

 

 

BRIS – Barnens hjälptelefon

 

Tel: 116 111. 

 

Aktuella öppettider på www.bris.se 

 

 

Svenska kyrkan

 

Svenska kyrkan har jourhavande präster man kan prata med alla dagar mellan kl 21-06. 

 

Ring 112 och be om att bli kopplad. 

 

 

SPES telefonjour

 

Tel: 08-34 58 73. Alla dagar 19-22. 

 

SPES telefonjour finns för dig som är närstående till någon som tagit sitt liv.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!