Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingvar Oldsbergs lyxresa med fästmön efter skandalen

Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad är på semester i Kapstaden, Sydafrika.Foto: TORBJÖRN SELANDER
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.Foto: TORBJÖRN SELANDER
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.Foto: TORBJÖRN SELANDER
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.Foto: TORBJÖRN SELANDER
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.Foto: TORBJÖRN SELANDER
Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad.Foto: TORBJÖRN SELANDER
1 / 7

Ingvar Oldsberg sparkades från "Bingolotto" på grund av "allvarliga arbetsmiljöproblem" – själv nekar han till anklagelserna och vägrar låta sig nedslås.

Programledaren och hans fästmö Maria Sandeblad har i stället lämnat landet för det varma klimatet i Sydafrika, där de njuter av en påkostad resa i romantikens tecken.

– Kärleken är på topp! Jag vet inte hur det ska se ut om det ska bli högre, säger Oldsberg.

Ingvar Oldsberg, 72, sparkades från TV4:s "Bingolotto" efter en internutredning som visade på "allvarliga arbetsmiljöproblem". Själv nekar han till anklagelserna.

Ingvar Oldsberg och sambon Maria Sandeblad, 55, befinner sig sedan årsskiftet i Sydafrika där de reser runt. Paret har njutit av varandras sällskap och unnat sig dyr extravagans.

De senaste veckorna har varit fyllda av storslagna upplevelser.

– Det har varit en fantastisk resa som började med Victoriafallen, då vi hyrde en helikopter och flög över fallen, säger han.

Ingvar Oldsberg berättar att de åkt tåg med Rovos Rails, ett av världens lyxigaste järnvägsbolag. De vackra salongsvagnarna är inredda i mahogny och mässing och på kvällarna hålls smokingmiddagar i världsklass.

Paret har även varit på safari och sett vilda savanndjur, så som lejon och elefanter.

 

LÄS MER: Oldsberg lättad för Lasse Kronérs skull 

 

Nu bor Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad på ett förstklassigt hotell i Kapstaden, där det ingår egen butler.

– Vi bor på ett fantastiskt hotell, det är riktigt fint alltså. I morgon åker vi vidare till vindistriktsdelen Stellenbosch. Fantastisk resa. Igår var vi ute och tittade på pingviner, säger han.

De har även hunnit med att besöka Sveriges ambassad i Pretoria.

 

Kärleken till fästmön starkare än någonsin

Ingvar Oldsberg bröt ryggen i fjol, något han fortfarande har känningar av. Programledaren får stöd av Maria Sandeblad när han går. Fästmön har på många sätt varit en klippa genom de senaste, kaotiska månaderna. 

– Kärleken är på topp! Jag vet inte hur det ska se ut om det ska bli högre, säger Oldsberg med ett skratt och fortsätter:

– Resan har innehållit romantik, det kan man verkligen säga. Och mycket skiftande miljöer: Victoriafallen, safari, pingviner, tåget vi övernattade på och nu detta i Cape Town. Det är jättefint. Jag känner naturligtvis mycket stöd från min sambo – i den utsträckningen jag behöver stöd. Jag vet ju så väl vad som är gjort och inte gjort. Vi har det underbart.

Ingvar Oldsberg och Maria Sandeblad träffades för tio år sedan. Under en kärlekssemester 2016 i Panama gick programledaren ner på knä och friade.

– Bröllopsplaner har vi, men vi har inte plats eller datum klara. Men det är klart, att planerna finns ju, säger han hemlighetsfullt.

Mycket mer än så hinner Ingvar Oldsberg inte säga, härnäst väntar massage på hotellets spa.

 

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs nya liv – inför operationerna