Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingvar Oldsberg lämnar landet – efter bråket

Ingvar Oldsberg. Foto: /IBL / /IBL
Ingvar Oldsberg. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Foto: LENNNART REHNMAN / GT / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Ingvar Oldsberg lämnar Sverige för semester i Sydafrika med kärleken Maria – samtidigt står det klart att Lotta Engberg tar över som programledare för "Bingolotto" tills vidare.

Oldsberg fick sparken från programmet efter anklagelser om mobbning – men nu slår han tillbaka: 

– Det är för många som är ryggradslösa och som borde komma fram med namn i stället, säger Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsbergs karriär som programledare för "Bingolotto" fick ett abrupt slut då han sparkades efter att en internutredning påvisat "allvarliga arbetsmiljöproblem" kring programmet. 

Nu lämnar Oldsberg, 72, Sverige för i Sydafrika där han ska semestra tillsammans med hustrun. 

– Vi tar semester i januari precis som vi alltid har gjort de senaste åren. Vi drar till Kapstaden, det blir gott att komma dit, säger Ingvar Oldsberg. 

 

LÄS MER: Björn Hellbergs första ord om Ingvar Oldsberg 

 

Resan fick ställas in

Tidigare år har resorna gått till bland annat Melbourne och Bangkok. Ingvar Oldsberg säger att han och fästmön Maria Sandeblad brukar ta dagen som den kommer då de firar semester. 

– Åker man till världsstäder kan man inte veta minut för minut. Det finns hur mycket som helst. Men vi åker säkert det blå tåget upp till Victoria Falls, berättar Ingvar Oldsberg.

Oldsberg och Sandeblad skulle egentligen ha åkt till Kap Verde innan nyår, men den resan fick ställas in.

– Det hade lite med avfärder och fullbokningar att göra. Du vet när man kommer sent. Jag tror att det blir Kapstaden i stället. Det är ju bra vet du, säger Ingvar Oldsberg.

Känns det skönt att åka bort och lämna allt som hänt här?

– Nej, inte av den anledningen. Sådan här turbulens som inte är baserad på någonting det får man ju ta för vad det är.

Ingvar Oldsberg slår tillbaka

Ingvar Oldsberg slår tillbaka mot kritiken – något han menar är svårt att bemöta eftersom de flesta belackare har varit anonyma.

– Det är ju alldeles makalöst när folk kan gömma sig bakom och säga vad som helst, som man måste gå i försvar till eller bemöta. Det är klart det blir svårt. Det är för många som är ryggradslösa och som borde komma fram med namn i stället, säger Ingvar Oldsberg.

 

LÄS MER: Oldsberg sparkades – Lotta tar hans jobb

 

Lotta Engberg tar över

Han menar även att det inte stämmer att han fick sparken från SVT:s "På spåret", något Expressens uppgifter gör gällande.  

– "På spåret" körde jag i 23 år. Hade det varit likadant där hade jag inte blivit erbjuden att i stället köra "Här är ditt liv", säger Oldsberg och syftar på nöjesprogrammet i samma kanal. 

Oldsberg fick sparken från "Bingolotto" i början av december. På annandagen kunde Expressen berätta att Lotta Engberg tar över programledarrollen i "Bingolotto" till och med den 18 februari.

– Lotta skulle ändå ha kört vecka fem, sex och sju. För hon skulle vikariera för Ingvar, det var bestämt sedan tidigare. Men i och med omständigheterna kör hon även januari, säger John Sarafian, PR-ansvarig för "Bingolotto".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!