Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingrosso: ”Det är lite som att träffa sitt ex”

Lillasyster berättade om sin Dolly Style-kuppen: ”Goda vänner”
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.
Foto: OLLE SPORRONG

För två år sedan stod Benjamin Ingrosso, 23, och Felix Sandman, 22, tillsammans på Melodifestivalens scen och öppnade hela finalen.

På lördagen tar de plats på scenen i Andra chansen för att hylla skivbolagschefen Ola Håkansson.

– Han var den som trodde på mig när jag var 16 år och ville bli låtskrivare och artist, säger Benjamin Ingrosso.

På lördagen väljs skivbolagschefen Ola Håkansson in i Melodifestivalens ”Hall of fame”. För att hylla honom framför Benjamin Ingrosso och Felix Sandman ett medley av hans låtar.

– Vi båda har ju en så lång och personlig relation med Ola så det är väldigt ärofyllt att stå och göra någonting dedikerat till honom som känns personligt och att vi kunde lägga vår egen touch på det, men att också visa folk vilket legacy han har och vilka låtar han skrivit och tagit fram, säger Felix Sandman.

– Det som har varit fint med alla hans artister är att han aldrig ger upp utan han lyssnar på artisten och låter den gå sin egen väg och finns alltid som ett bollplank, fyller Benjamin Ingrosso i.

Även om de båda pratar med Ola Håkansson nästan varje dag har de lyckats hålla framträdandet hemligt. Under fredagen avslöjade de dock att de kommer vara med i Melodifestivalens Andra chansen.

– Vi avslöjade inte riktigt vad vi skulle göra men vi sa att vi är på Mello och vi kommer göra något slags medley, säger Felix Sandman.

”Som att träffa sitt ex”

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman släppte låten ”Tror du att han bryr sig” tillsammans 2018. Därefter stod de på scen tillsammans flera gånger. Men när de intar scenen under lördagens sändning var det ett tag sedan.

– Det är lite som att träffa sitt ex höll jag på att säga. Nej men det var länge sedan och varje gång vi står på scen tillsammans känns det som att det var i går, säger Benjamin Ingrosso.

Känner ni att ni vill vara med och tävla i Melodifestivalen igen? 

– Om de tar in orkester och gör som på 70-talet. Men nej, det ser inte ut som att vi kommer göra det. Det känns som att vi har gjort det vi vill i Mello. Det blir andra mellanakten vi gör i år och sedan har vi varit med också, så vi känner oss nöjda, säger Felix Sandman.


Programledarnas oenighet: ”Vill gärna ha ett rep till”

Programledarnas oenighet: ”Vill gärna ha ett rep till”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.