Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så hittade Carolina Gynning och Viktor Philipson tillbaka till varandra efter uppbrottet

Ur arkivet: Lugn och ro – det får man inte med Carolina Gynning och Viktor Philipson. Redan i bilen på väg till fjällsemestern börjar kaoset. Klipp från januari 2022.
Malou von Sivers intervjuar Viktor Philipson och Carolina Gynning.
Foto: TV4
Carolina Gynning kände press på att hon måste bli gravid.
Foto: TV4
Viktor Philipson berättar att han är avslappnad och inte planerar så långt framöver.
Foto: TV4

Carolina Gynning och Viktor Philipson är föräldrar till dottern Vilda men för att komma dit var de tvungna att ta sig igenom många hinder. 

Nu berättar båda i ”Malou efter tio” om sitt liv ihop och hur de hittade tillbaka till varandra efter att de gjorde slut. 

– Vi ser inget fel med att ha moderna konstellationer, man älskar varandra exakt lika mycket, om inte än lite mer, säger Carolina Gynning. 

I somras blev konstnären Carolina Gynning, 43, och Viktor Philipson, 36, föräldrar till lilla dottern Vilda men vägen dit var inte enkel. När de träffades var Philipson 34 och Gynning 41. 

– Vi blev verkligen så kära på en sekund och jag kände direkt att ”shit han har inga barn och han kommer vilja ha barn och jag är redan så pass gammal som jag var då när vi träffades, berättar Gynning när hon och pojkvännen gästar ”Malou efter tio”. 

Paret berättar att de gjorde allt för att bli gravida – men att ingenting hände. 

– Jag började få en skam över det, okej jag är för gammal. Det fungerar inte längre, förklarar Gynning. 

– Jag trodde alltid att det skulle gå bra men jag märkte på Carolina att hon var otrygg, säger Viktor Philipson.

Han berättar att han försökte försäkra flickvännen om att han inte hade några planer på att lämna henne men att han ändå märkte att hon blev osäker i sig själv. 

– Eter Vilda kom så har du blivit mycket mer trygg, säger Viktor Philipson till Gynning. 

Det tog paret två år att bli gravida – men den första graviditeten ledde till ett missfall. 

– Jag var så jävla ledsen för jag kände att ”okej nu blev jag gravid men min kropp kommer inte kunna behålla ett barn”. Då kände jag en sån fruktansvärd sorg, säger Gynning. 

”Kvinnokoppen är så mycket mer komplierad”

När Gynning sedan igen plussade på graviditetsstickan hade hon nästan gett upp. Viktor Philipson berättar att det är något flera i deras krets också varit med om. Att graviditeten kommer när spänningarna och pressen släpper. 

 – Kvinnokoppen är så mycket mer komplierad än vad jag förstår, säger han i ”Malou efter tio”. 

Innan paret fick dottern Vilda bodde de på varsitt håll – nu har de flyttat ihop. Viktor Philipson har dock kvar sin lägenhet i Stockholm innerstad. Det är skönt för dem båda att ibland kunna vara i fred. 

– Vi ser inget fel med att ha moderna konstellationer, man älskar varandra exakt lika mycket, om inte än lite mer, har man varit ifrån varandra lite så älskar man varann lite mer, säger Gynning och får medhåll från Viktor Philipson: 

– Man planerar inte så långt framöver och det finns inga regler. 

Paret har tidigare varit öppna med att de gick skilda vägar under en period. 

– Jo det kan jag säga att det var väldigt mycket mitt fel, säger Gynning. 

 – Det var så här att för det första var jag så deprimerad över att jag inte blev gravid, och då blev jag ett monster, jag blev så ledsen och besviken. 

Så hittade de tillbaka till varandra

När pandemin dessutom slog och gjorde det svårt för Gynnings företag blev det för mycket.  

– Jag kände: Hur ska jag kunna vara bra i den här relationen och ge Viktor kärlek när jag samtidigt är så otroligt besviken över att jag inte blev gravid plus att jag fick jobba tre gånger så hårt för mitt bolag.

– Det ångrade jag efter tre dagar och då var du väldigt bestämd och sa att nu får du skylla dig själv, säger Gynning till Viktor Philipson som berättar att han då redan hade kämpat hårt för att relationen inte skulle ta slut. Han kände sig klar. 

Så hur gick det då till när de hittade tillbaka till varandra? 

– Det var sommar och vi träffades igen och sen så hade vi det bara fantastiskt ute i skärgården. Du sa massa bra och fina grejer, förklarar Viktor Philipson för Gynning i ”Malou efter tio”. 

Kaoset på semestern: 

Lugn och ro – det får man inte med Carolina Gynning och Viktor Philipson. Redan i bilen på väg till fjällsemestern börjar kaoset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.