Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Inget är värre än att känna sig värdelös"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Lill-Babs berättade i "Stjärnorna på slottet" om sina dåliga relationer.
Foto: SVT

I "Stjärnorna på slottet" berättade Lill-Babs, 74, om hur hon blivit förtryckt och trampad på i kärleksrelationer.

Flera av artistens exmän berättar nu om sina reaktioner på hennes lidande och ger henne stöd.

- Jag tror inte det finns något värre än att känna sig värdelös, säger Lill-Babs själv om den tunga berättelsen i tv.

I går var det Barbro "Lill-Babs" Svenssons dag i SVT-succén "Stjärnorna på slottet" - i programmet delade den folkkära artisten öppenhjärtigt med sig av sin livshistoria.

Bland annat berättade hon om hur hon varit i dåliga relationer där hon känt sig förtryckt och trampad på - hur hon manipulerats av partners.

- Till slut får du inte träffa någon och det är ingen som hör av sig. Till slut får du höra att ingen bryr sig om dig längre. Då tror man att ingen ens älskar dig, sa Lill-Babs i programmet.

Till Expressen säger hon:

- Jag tror inte det finns något värre än att känna sig värdelös. Då är man så liten och man blir mindre och mindre för man har ingen kraft att stå emot.

Och det är inte bara i kärleksrelationer som Lill-Babs har haft problem med självförtroendet.

- Man kan bli trampad på även i vänskapsrelationer, säger hon.

Hon känner att hon trots allt gick stärkt ur de svåra förhållandena och vill i dag hjälpa andra:

- Det är något som jag talar med många om, att om du märker att du blir avstängd i från omvärlden, så ska man gå därifrån, säger Lill-Babs.

"Trist att höra"

Flera av hennes exmän berättar nu också om sina reaktioner på Lill-Babs berättelse om sitt lidande.

- Det var trist att höra att hon i perioder inte har haft det bra, det var verkligen tråkigt, säger Kjell Kaspersen.

Den tidigare norska landslagsmålvakten i fotboll var tidigare gift med Lill-Babs och de har dottern Kristin Kaspersen tillsammans.

- Jag har inte hört något om det här tidigare. Jag och Barbro har alltid haft ett jättebra förhållande, vi firade jul tillsammans så sent som för några år sedan, säger Kjell Kaspersen.

"Fantastisk människa"

Börje Landar, pappa till Lill-Babs första dotter Monica Svensson, känner inte heller till den tunga tiden.

- Det har jag inte hört något om tidigare. Att höra om det är jobbigt för mig. Vi träffas ofta i Järvsö och för några år sedan var jag och min fru i Karibien tillsammans med Barbro, säger han.

Musikern Peo Jönis, som turnerat med Lill-Babs och sedan var tillsammans med henne under en period, säger:

- Det är klart att det är tråkigt att höra. Barbro är en fantastisk människa, helt unik.

Lill-Babs själv vill inte uppge vilken relation hon berättade om i tv men säger att hon i dag är god vän med alla sina tidigare män.

- Jag vill inte peka ut någon. Vem som gjorde att jag kände mig trampad på är sådant som jag inte ens tror att mina närmaste vet. Det är bara vi två som har varit i relationen som har upplevt det. Jag tycker att det ska stanna där, säger hon.

Får stöttande sms

Efter att programmet sändes fick hon över 50 hyllande och stöttande sms och själv vill hon fokusera på allt det hon tyckte var positivt och härligt med programmet:

- Det var närhet, kärlek, humor och underbara skådespelare, säger Lill-Babs.

Det berättade Lill-Babs i "Stjärnorna på slottet"

"Till slut får du inte träffa någon och det är ingen som hör av sig. Till slut får du höra att ingen bryr sig om dig längre. Då tror man att ingen ens älskar dig."


"Det var en som sa: "du ska vara glad att du har mig, för det är bara jag som bryr mig om dig. Du är Lill-Babs för både din mamma, din pappa och dina barn. Du tror väl inte att du är mamma för dina barn, du är Lill-Babs för dem. Då bröt jag totalt. Då hade jag varit svag ganska länge, men jag blev så stark för jag blev så jävla arg för hur sjutton kunde han säga att mina barn inte tog mig som mamma."


"Om du har fått höra det några gånger, så gör det ont och man blir väldigt liten. Man blir till slut så liten så man bär inte någonting, Man känner sig totalt värdelös. Jag har känt några gånger i mitt liv. Det gör så ont."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.