Inger vill göra sig av med Pippi – ilskna draget efter orden

Hör dottern Karin Nyman berätta om hur det gick till.
Inger Nilsson spelade Pippi Långstrump som barn.
Foto: JACOB FORSELL
Så gott som varenda dag får Inger Nilsson höra något om Pippi – fortfarande
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Som barn blev hon hela Sveriges Pippi Långstrump – en roll som har hängt med Inger Nilsson upp i åldern.

Nu har skådespelerskan tröttnat på att bli ihopblandad med världens starkaste flicka, och har en strategi för att slippa personer som ser henne som Pippi.

– Försvinner det inte efter ett tag så stryker jag personen ur telefonboken för då vet jag att personen är bortom all hjälp, säger Inger Nilsson i Hänt Extra.

Inger Nilsson, 60, blev känd i hela Sverige när hon som barn axlade den ikoniska rollen som Pippi Långstrump i de klassiska filmerna med samma namn.

Men att vara barnskådespelare i några av Sveriges genom tidernas mest populära filmer för inte bara gott med sig. Nu snart 50 år senare förknippas Inger Nilsson fortfarande så pass mycket med sin roll att hon i stort sett varje dag får kommentarer om Pippi Långstrump.

– Det är som det är. Det är en vana. I bland är det jobbigt. I bland är det okej. Jag är van vid att ha det så, säger hon till Hänt Extra.

”Jag har blivit tuffare”

Skådespelerskan har hittat ett sätt att hantera sin hopkoppling med barndomens stjärnroll – hon har blivit noggrannare med att säga ifrån.

– Jag har blivit tuffare på att säga ifrån. Jag är väldigt tydlig med hur jag vill att folk ska tänka. För mig är det så här... När du tittar på vill jag att du ska tänka Inger och se Inger. De flesta ser Inger. Vissa ser Inger men tänker Pippi. Det gillar jag inte alls, och det avslöjas direkt när de hela tiden ska referera till Pippi. Då får jag påpeka att jag inte tycker om det, säger hon i Hänt Extra.

”Stryker personerna ur telefonboken”

Om personerna inte kan sluta tänka på Pippi Långstrump väljer Inger Nilsson att sluta ha kontakt med dem.

– Häromdagen fick jag säga till en god vän, faktiskt. Han tänkte Pippi. Det här är något som man får slå ur folk. Försvinner det inte efter ett tag så stryker jag personen ur telefonboken för då vet jag att personen är bortom all hjälp.

Expressen har sökt Inger Nilsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.