Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inger Nilsson mållös – pengarna 50 år efter Pippi-inspelningen

Hör dottern Karin Nyman berätta om hur det gick till.
Inger Nilsson menar att hon blev väldigt chockad över engagemanget – och hon vet inte heller vad man ska göra för pengarna.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Pippi Långstrump.Foto: TRE FOTOGRAFER/IBL

Ett gäng holländska fans samlade in hundratusentals kronor som skulle gå till Pippi Långstrump-skådespelarna. 

Inger Nilsson menar att hon blev väldigt chockad över engagemanget – och hon vet inte heller vad man ska göra för pengarna.

– Jag tycker fortfarande att det är väldigt ofattbart, säger skådespelerskan till Aftonbladet.

Tidigare i våras startade ett gäng holländska fans en insamling till skådespelarna Inger Nilsson, Pär Sundberg och Maria Persson som spelade Pippi, Tommy och Annika i den klassiska filmatiseringen av Astrid Lindgrens barnboksserie.

De holländska fansen drog i gång insamlingen efter att Inger Nilsson gjort en intervju med den holländska tidningen AD, och i texten stod det att skådespelarna knappt hade fått betalt för sina insatser i filmerna – vilket fick fansen att reagera.

– Jag blev ju nästan lite arg och förnärmad i början, för jag är inget offer. Man behöver inte sätta in pengar till mig, det finns så mycket annat man kan samla in pengar till, säger Inger Nilsson i en intervju med Aftonbladet.

Skådisens chock över engagemanget

Men när insamlingen gick i mål så hade totalt 3 200 personer donerat över 387 000 kronor till barnstjärnorna.

Inger Nilsson menar att hon blev väldigt chockad över engagemanget:

– Jag tycker fortfarande att det är väldigt ofattbart, säger hon.

Efter att insamlingen hade avslutats så åkte hon, Pär och Maria och hälsade på de holländska fansen i Rotterdam.

– De tyckte det var väldigt kul och det blev ett intressant möte. Vi satt och pratade mycket om livet, säger Inger Nilsson till Aftonbladet.

”Vi känner ju varandra väl”

Skådespelarkollegerna hann också med att umgås lite privat under resans gång.

– Vi var ute själva vi tre och hade väldigt trevligt. Vi känner ju varandra ganska väl på ett sätt, säger Inger Nilsson.

Skådespelarvännerna valde att dela lika på pengarna, men än har man inte kommit fram till vad man ska hitta på för något.

– Jag fick känslan av att alla vill att man ska göra något ”wow”, utöver det vanliga, så det ska inte gå till nån elräkning eller hyra, men att man gör något väldigt speciellt. Det hoppas jag att det blir framöver, säger Inget Nilsson i intervjun med Aftonbladet.

Expressen har sökt Inger Nilsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.