Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smällen för Tusse – de vinner enligt oddsen

Första orden efter vinsten: ”Så mycket kärlek”
Italien och rockbandet Måneskin med låten ”Zitti E Buoni” är favorittippade.
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Även Frankrikes Barbara Pravi, med bidraget ”Voilà”, ligger bra till.
Foto: UTRECHT ROBIN/ABACA / STELLA PICTURES/UTRECHT ROBIN/ABACA
På tredje plats kommer Malta med Destiny och ”Je Me Casse”, om man ska tro oddsen.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Tusse ligger lite sämre till enligt oddsen.
Foto: BRUNO PRESS/ABACA / STELLA PICTURES/BRUNO PRESS/ABACA
På tisdagen är det dags för semifinal.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Vinst för Sverige och Tusse i ”Eurovision song contest”?

Nja, om man ska tro oddsen. 

I stället är det det italienska rockbandet Måneskin som seglat upp som en favorit. 

På lördag smäller det – äntligen det final i årets ”Eurovision song contest”. Förra årets tävling ställdes in på grund av pandemin men nu är den alltså tillbaka. 

Men enligt oddsen ser det tufft ut för Sverige och Tousin ”Tusse” Chiza väntas inte ta hem hela tävlingen. Enligt tisdagens odds förväntas han i stället hamna på en tolfte plats i finalen, enligt bettingsajten Betsson. 

– Man måste känna att det finns folk bakom kameran och det finns folk där hemma som är med en, jag sjunger ju trots allt om ”million voices”, säger Tusse till Expressen. 

Desto bättre ser det dock ut för Italien och rockbandet Måneskin med låten ”Zitti E Buoni”. Landet har inte vunnit tävlingen sedan 1990. 

Men Måneskin, det låter inte italienskt tänker du? Nej precis, det är danskt. Bandet kommer från Rom men den ena bandmedlemmen Victoria De Angelis är halvdansk och letade därför efter just ett danskt namn. När Måneskin dök upp gillade alla bandmedlemmar hur det lät och känslan av det – och resten är som man brukar säga historia. 

Om inte Italien tar hem årets tävling ligger även Frankrikes Barbara Pravi med bidraget ”Voilà” bra till att ta hem det hela enligt Betsson. På tredje plats kommer Malta med Destiny och ”Je Me Casse”, om man ska tro oddsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.