Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingen vill köpa Neverland – kan nu hotas av rivning

Efter dokumentären ”Leaving Neverland” har förutsättningarna för att hitta en köpare till Michael Jacksons tidigare hem Neverland sjunkit. Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Priset på Michael Jacksons ranch Neverland har sjunkit efter den omtalade dokumentären ”Leaving Neverland”. Foto: CHRIS CARLSON / AP
Anklagelserna i dokumentären skakar världen. Foto: DAN REED / AP TT NYHETSBYRÅN

Priset på Michael Jacksons ranch Neverland har sjunkit drastiskt sedan den omtalade dokumentären ”Leaving Neverland” visats.

Egendomen ligger nu ute till försäljning för en tredjedel av det ursprungliga priset och den tidigare svårsålda egendomen anses nu vara osäljbar – och kan hotas av rivning, skriver The Mirror.  

Efter dokumentären ”Leaving Neverland” har förutsättningarna för att hitta en köpare till Michael Jacksons tidigare hem Neverland sjunkit drastiskt. I dokumentären anklagar James Safechuck och Wade Robson popikonen för att ha förgripit sig på dem som barn – och flera av händelserna som de berättar om utspelade sig i stjärnans hem på ranchen Neverland.

I dokumentären berättar Wade Robson och Jade Safechuck i detalj om sexövergreppen som popstjärnan utsatte dem för när de var mellan sju och elva år gamla. Popstjärnans själv som gick bort 2009 har hela tiden nekat till anklagelser om sexuella övergrepp.

Priset på Neverland har sänkts till en tredjedel

Neverland lades först ut till försäljning 2016 för över 900 miljoner kronor. Ett år senare hade priset sänkts till 623 miljoner kronor och i dag har prisets dumpats till en tredjedel av det ursprungliga priset – och säljs nu för 285 miljoner kronor. 

Popstjärnan köpte den spektakulära egendomen 1987 och Jackson lade sedan ner en förmögenhet på att bygga om fastigheten och den omgivande parken. Han anlade en nöjespark med ett pariserhjul, en konstgjord sjö, pool, tågbana, biograf och djurpark. 

Fastigheten säljs nu av mäklarna Suzanne Perkins och Kyle Forsyth och enligt mäklarna är fastigheten välskött och har tagits om hand på ett bra sätt genom åren och priset har dämpats bland annat av att området har drabbats av svår torka och andra naturkatastrofer.

 – Torkan har upphört och Santa Ynez-dalen står i full blomning, säger Kyle Forsyth till CBS News. 

Enligt uppgifter till The Mirror hotas nu den 1 100 hektar stora egendomen som ligger i ett vindisktrikt i Santa Ynez-dalen av rivning om ingen vill ta hand om den. Foto: CHRIS CARLSON / AP

 

 

Neverland kan hotas av rivning

Men uppgifterna och anklagelserna i ”Leaving Neverland” är ett större hot än torkan rapporterar flera medier. Och trots att priset har dumpats anses egendomen nu mer eller mindre osäljbar.

Enligt uppgifter till The Mirror hotas nu den 1 100 hektar stora egendomen som ligger i ett vindisktrikt i Santa Ynez-dalen av rivning om ingen vill ta hand om den.

Enligt fastighetsexperten Ruban Selvanayagam, på Property Solvers, hotas nu egendomen att rivas eftersom det inte finns några köpare.

– Jag tror att det mesta av det kommer att rivas eftersom jag tvivlar på att några utvecklare vill bevara Michael Jacksons arv efter dessa chockerande påståenden, säger han till Daily Star.

– Kanske kan någon tro att att Neverland kan omvandlas på något sätt, men det skulle vara dömt att misslyckas, enligt min åsikt, säger han vidare enligt The Mirror.