Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Advokaten avslöjar Gunillas taktik för att undvika fängelse

Gunilla Persson greps utanför en lyxbutik i Palm Beach i Florida i maj, och sedan dess har rättsprocessen pågått.
Gunilla Persson är anklagad för att ha stulit ett par solglasögon av märket Chanel, värda mer än 4 700 kronor.
Foto: JENS L'ESTRADE

Gunilla Perssons advokat antyder att det finns ”ny information” som kan förändra läget i rätten – samtidigt fortsätter Hollywoodfrun att neka.

I september avgörs om Gunilla Persson kan pusta ut – eller om fallet går vidare till rättegång. 

– Det är omöjligt att förutspå vad som kommer hända, säger William Rivera, assistent till domaren Leonard Hanser.  

Gunilla Persson är anklagad för att ha stulit ett par solglasögon av märket Chanel, värda mer än 4 700 kronor.

Hon greps utanför en lyxbutik i Palm Beach i Florida i maj, och sedan dess har rättsprocessen pågått. Hon nekar till brottet.

På fredagen inställer sig hennes advokat Phillip T. Ridolfo Jr i rätten i Palm Beach County. Gunilla Persson är inte på plats.

Advokatens taktik för Gunilla

Expressen har sökt Phillip T. Ridolfo utan resultat. Men advokaten har pratat med lokaltidningen Palm Beach Post, där han berättar om Gunilla Perssons taktik: fortsätt neka, och avvakta ny information.

– Jag förväntar mig inte att det förändras, säger Phillip T. Ridolfo till Palm Beach Post, och syftar på Gunilla Perssons inställning till anklagelsen. 

Enligt Palm Beach Post menar Phillip T. Ridolfo Jr att åklagarna väntar på ”ännu en bit information”. Åklagarmyndigheten har inte förklarat vad för information det gäller. 

Om Gunilla Persson döms riskerar hon upp till ett års fängelse och 8 800 kronor i böter. 

Under fredagens förhandling slår en domare fast att fallet går vidare till en så kallad ”plea conference”. 

– Åklagaren och försvarsadvokaten kommer diskutera och se om de kan komma överens om en lösning, säger William Rivera, assistent till domaren Leonard Hanser som har hand om rättsfallet. 

En lösning kan innebära att Gunilla Persson förklarar sig skyldig, något som kan leda till ett lindrigare straff, eller att fallet avskrivs. Annars bestäms datum för rättegång. 

– Det är omöjligt att förutspå vad som kommer hända, säger William Rivera. 


LÄS MER: Gunilla Perssons krav inför rättegången: Ny advokat 


Ingen lösning nåddes

Rättsförhandlingen på fredagen var ett så kallat ”disposition hearing”. Redan där hade parterna kunnat komma överens och slippa en fortsatt rättsprocess, förklarar William Rivera. 

Men ingen lösning nåddes på fredagen. Nästa datum i rätten är schemalagt i september.

Senaste gången Ridolfo dök upp i rätten, förra måndagen, meddelade han att Gunilla Persson gör avkall på rätten till en snabb rättsprocess. 

Det betyder att Gunilla Persson och hennes advokat får mer tid på sig att förbereda sitt försvar. 

Åklagaren har även offentliggjort en lista på bevisen mot Gunilla Persson, efter att hennes advokat begärt att få tillgång till materialet. 

Bevisen mot Gunilla Persson 

Det handlar om bilder och en övervakningsvideo – en video som enligt polisens anmälan ska visa hur Gunilla Persson den 22 maj tog på sig ett par solglasögon värda 4 700 kronor och gick ut ur lyxbutiken utan att betala för varan. 

En kvinna som jobbar i lyxbutiken har lämnat vittnesuppgifter. Och även Gunilla Persson har lämnat sin utsaga, enligt listan över bevisen, men hennes ord har inte offentliggjorts. 

Phillip T. Ridolfo Jr har inte velat svara på frågor om vad Gunilla Persson har att säga i sitt försvar. 

Efter att hon greps gjorde Gunilla Persson ett uttalande via en annan advokat, Michael Murphy. Han sa då till Expressen:

– Gunilla mår bra. Det här är ett missförstånd och hon är oskyldig. Vi ser fram emot att klara upp detta i sinom tid.


LÄS MER: Gunilla Persson förd akut till sjukhus – efter åtalet 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.