Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingemar Stenmarks hemliga råd till Magdalena Forsberg

Magdalena Forsberg och danspartnern Fredric Brunberg ser fram emot säsongspremiären av ”Let's dance”.Foto: OLLE SPORRONG
Magdalena Forsberg säger skidkarriären inte är en fördel för hennes hållning eller steg i dansen.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingemar Stenmark har tidigare varit med i ”Let's dance” och har gett Magdalena Forsberg ett råd.Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Magdalena Forsberg ser fram emot premiären av ”Let's dance” – och har tagit hjälp av tidigare vinnaren Ingemar Stenmark för att förbereda sig.

Nu avslöjar skidskyttelegendaren om de hemliga råd hon fått av kollegan inför tävlingen.

– Från Ingemar var tipset att äta upp sig innan ”Let's dance” startar, säger Magdalena Forsberg.

Det börjar dra ihop sig för säsongspremiären av ”Let's dance” och nu är alla deltagare avslöjade.

Ett av de stora namnen i år är skidskytte-stjärnan Magdalena Forsberg, som kommer dansa ihop med Fredric Brunberg. Tidigare har vi sett skidstjärnor som Gunde Svan och Ingemar Stenmark i programmet, men Magdalena Forsberg säger att hon inte känner någon press att klara sig lika bra som kollegerna.

– Jag lägger inte press på mig själv där. Jag kan ju bara göra mitt allra bästa och försöka lära mig så bra som möjligt, säger Magdalena Forsberg.

Från skidstjärnan Ingemar Stenmark har hon fått ett tips dock, berättar Magdalena Forsberg. Ett tips om hon säger att hon ska ta till sig av och börja med.

– Från Ingemar var tipset att äta upp sig innan ”Let's dance” startar, han hade blivit av med så mycket vikt så ett tips var att äta upp sig. Så jag ska börja med det strax, säger hon.

 

Magdalena Forsberg: ”Enda fördelen från skidkarriären”

Sin vana att träna tror Magdalena Forsberg är något hon får fördel av i programmet. Och danspartnern, Fredric Brunberg, håller med. Annars tror hon att bakgrunden som skidskytte-stjärna har både för- och nackdelar. 

Hon berättar att skidåkande inte är bra för hennes hållning, att det är en helt annan sak när man dansar, samt att det inte hjälper henne med stegen.

– Den enda fördelen jag har från skidkarriären är väl konditionen, säger Magdalena Forsberg.

Det svåraste, tror Magdalena Forsberg, kommer vara att hålla reda på allt. Hon förklarar att det är så himla mycket att hålla koll på, med armar, ben och steg. Något som hon säger inte faller naturligt för henne.

– Det svåraste är att komma ihåg allt. Det är så mycket saker som man ska tänka på hela tiden, säger hon.

 

Utmaningen lockade

Nu ser Magdalena Forsberg fram emot att få börja. Hon säger att hon fått frågan om att vara med i TV4-succén förr men att det inte passat in i liven. Efter en viss tvekan, funderingar och koll med familjen bestämde sig Magdalena Forsberg denna gång för att det var dags att passa på.

Det som lockade säger hon var främst utmaningen. Hon beskriver att det alltid är kul att lära sig nya saker och att hon aldrig förut dansat, vilket gör det till en ännu större utmaning.

– Jag hade inte trott att det skulle vara så himla svårt. Jag kan ingenting om dans, jag har aldrig dansat mer än på någon mörk nattklubb någonstans liksom, skämtar Magdalena Forsberg.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.