Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stenmarks beslut efter SVT:s ändring

Ingemar Stenmark berättar om beslutet. Foto: OLLE SPORRONG
Ingemar stenmark med dottern Iza och frun Tarja Olli. Foto: OLLE SPORRONG
Stenmark kommer tillbaka till "Mästarnas mästare" Foto: OLLE SPORRONG

När SVT:s succéprogram "Mästarnas mästare" firar tioårsjubileum kommer flera kända idrottsprofiler tillbaka.

En av dem är Ingemar Stenmark, som även den här gången hade med sig familjen till inspelningen – han tackade ja först när han fick höra att SVT gjort om programmet.

– Jag tycker det var bättre så än förra gången jag var med, säger han.

I den tionde säsongen av "Mästarnas mästare" görs programmet om. Istället för att utse den mest mångsidiga atleten, ska deltagarna tävla i lag mot varandra.

Programmet leds som tidigare av Micke Leijnegard.

Lagindelningen görs utifrån vilka sporter deltagarna tidigare utövat. Många välkända idrottsmän- och kvinnor medverkar i jubileumssäsongen – däribland Ingemar Stenmark, Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg, som ingår i skidlaget.

– Jag tycker att det ska bli jättekul att få vara med i "Mästarnas mästare" igen. Det ska bli intressant att se hur vi individuella skidåkare klarar oss emot lagidrottare i denna lagtävling. Kul också att få bilda lag med Pernilla Wiberg och Magdalena Forsberg, som är trevliga tjejer. Jag har goda minnen från förra gången och med åren glömmer man ju bort hur tuffa vissa moment var, som tur är, sa Ingemar Stenmark till SVT inför inspelningarna. 

 

LÄS MER: Ingemar Stenmark: "Jag umgås inte med mina vänner" 

 

Stenmark: "Bättre upplägg än förra gången"

Den 4 mars visas första avsnittet av "Mästarnas mästare". Ingemar Stenmark, som vann tävlingen 2011, säger att det är tveksamt om han hade ställt upp om upplägget varit likadant som förra gången. Men när skidlegendaren fick höra att han skulle bilda lag med Magdalena Forsberg och Pernilla Wiberg kom han på andra tankar.

– När jag fick reda på att det skulle vara en lagtävlig tyckte jag det skulle bli intressant och då tackade jag ja på en gång, säger han.

Lagsport är någonting Ingemar Stenmark alltid har tyckt om, därför var beslutet enkelt.

– Just för att jag har hållit på med lagsport i skolan och tyckte att det var kul. Det visade sig att det var jättetrevligt. Jag tycker det var bättre så än förra gången jag var med, säger han.

Förra gången Ingemar Stenmark var med i "Mästarnas mästare" var kravet för att han skulle ställa upp att hans fru Tarja och dotter fick vara med på Cypern under inspelningen.

I år spelades programmet in i Grekland. Även denna gång såg Ingemar Stenmark till att familjen följde med. OS-vinnaren säger att det inte var ett krav för att ställa upp, samtidigt var han nöjd med att ha dem nära.

– De andra åkte hem till sina familjer, då kunde jag stanna och slapp resa fram och tillbaka, säger han.

 

LÄS MER: Ingemar Stenmarks nya tv-jobb: "Det ska bli kul" 

 

Andra profiler som medverkar i programmet är bland andra Armand Krajnc, Erica Johansson, Peter Forsberg och Emma Igelström.

"Mästarnas mästare" har premiär den 4 mars på SVT.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!