Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern solar sitt anus: ”Bättre än kaffe”

Här är några av dagens största utrikesnyheter.

Hennes speciella bild har varit en av veckans mest omtalade.

Nu svarar Meagan Whitson på hatet och hånen efter bilden på Instagram. 

Meagan Whitson hade ett par tusen följare på sitt Instagramkonto @metaphysicalmeagan men efter en viral bild, som har fått spridning världen över, har hon nu närmare 22 000 följare.

Anledningen är en bild där Meagan Whitson ses sola sina mer privata delar. Närmare bestämt vagina och anus. Bilden publicerades första gången den 21 oktober men det är först de senaste dagarna som inlägget har fått ordentlig spridning.

Meagan Whitson ses ligga naken på rygg på en klippa med benen i luften.

”30 sekunders solljus på ditt anushål motsvarar en hel dag av solljus med kläderna på”, skriver Meagan Whitson i inlägget.

https://www.instagram.com/p/B34mk7shhrH/?utm_source=ig_embed

Jämför med – kaffe

Meagan Whitson hävdar att metoden – en ritual inom taoismen, enligt henne själv - ger ökad energi, bättre sömn och en stadigare och mer hälsosam sexdrift. 

Den frigjorde förespråkaren av nakenyoga skriver vidare att anus är en ”port där energi kommer in och ut ur kroppen” och att det handlar om att låta ”energi från solen nå organen”.

Meagan Whitson säger att hon ägnat sig åt den ovanliga metoden i flera månader nu. Enligt henne har det varit hälsosammare än att dricka stora mängder kaffe och att hon ”får sin energi från solen” i stället.

https://www.instagram.com/p/B0WGBhWBVuV/

Experter skrattar åt metoden

Det omtalade inlägget har både hyllats och hånats i sociala medier.

Även experter har gått ut och ifrågasatt metoden, skriver Business insider.

De säger att det visserligen kan ha positiv inverkan rent själsligt, samt bidrar med extra D-vitamin, men att det skulle finnas några rent medicinska fördelar avfärdas.

– Det finns absolut inga vetenskapliga bevis som pekar på hälsofördelar med att sola rumpan. Inga. Om du har medicinska funderingar, hör om råd hos en läkare och sköterska med adekvata kvalifikationer, säger en läkare till Business insider.

Samtidigt varnar Centers for Disease Control, USA:s nationella folkhälsomyndighet, för att en person riskerar att utveckla hudcancer vid den här typen av metoder. Det kan räcka med så lite som 15 minuters exponering, skriver folkhälsomyndigheten.

Svarar på hatet

Efter all uppståndelse har Meagan Whitson nu svarat på alla reaktioner.

Och det hat hon har fått utstå, även om hon också har hyllats för sitt mod, sin frispråkighet och öppenhet.

”Jag vet att jag träffar skiten ur folk! Sedan jag har varit barn har min blotta existens varit en trigger hos folk”, skriver hon i ett inlägg på Instagram, och fortsätter:

”Jag slutade bry mig om vad andra tycker eller sa om mig för flera år sedan. Jag råder dig att göra samma sak. Är du obekväm med mina ord, mina uttryck, mitt självförtroende, min relation till min sexualitet, eller min nakenhet? Perfekt!”

https://www.instagram.com/p/B5TQcgRhQeF/