Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Influencerns operationer för miljoner: ”Identifierar mig som korean”

Oli London nu, som korean.
Foto: Instagram
Oli London innan operationerna.

Den brittiske influencern Oli London, 31, identifierar sig inte längre som britt.

I stället vädjar profilen om att benämnas som sydkorean.

Det efter att ha genomgått 18 plastikoperationer för att efterlikna en känd sydkoreansk artist. 

Oli London – med hundratusentals följare på Instagram, Tiktok och Youtube – har spenderat motsvarande 1,7 miljoner svenska kronor för att byta utseende helt och hållet.

Målet: Att se koreansk ut. Eller närmare bestämt för att efterlikna Park Ji-Min, en av medlemmarna i det populära k-popbandet BTS från Sydkorea.

– Jag har varit väldigt olycklig med vem jag är de senaste åtta åren och gjort, typ, 18 plastikoperationer nu, säger Oli London i en video på Youtube.

Oli London har bland annat lyft ansiktet, sina ögonbryn, justerat sina tänder och opererat ögonen.

– Jag mår riktigt bra, för första gången i mitt liv känner jag mig vacker. Jag tittar i spegeln och älskar hur jag ser ut, och känner mig glad, och jag hoppas att människor kan respektera mitt beslut.

Ur videon på Youtube.
Foto: Youtube

Oli London: ”Många förstår inte mig”

Oli London identifierar sig inte längre som britt – utan som sydkorean. 

31-åringen kommer samtidigt ut som icke-binär och benämner sig numera som de eller dem. I sin video på Youtube förklarar Oli London att de varken identifierar sig som kvinna eller man, utan som icke-binär ”korean”.

– Jag vet att många människor inte förstår mig, men jag identifierar mig som korean, och jag ser ut som en korean nu. Jag känner mig som en korean. Jag identifierar mig inte som britt, så snälla… hänvisa inte till mig som brittisk, för jag identifierar mig som korean, säger OlI London.

https://www.youtube.com/watch?v=fccOsafAXgE

Enligt Oli London har det varit en ”lång resa” på vägen hit. 

– Korea är min kultur, det är mitt hemland. Det är exakt så jag ser ut nu, och jag identifierar mig som Ji-Min, det är ett mitt koreanska namn. Jag vet att det är lite förvirrande för vissa.

Oli London beskriver det som en ”raskorrigering”.

– Jag har verkligen kämpat med identitetsproblem, med vem jag är. Det är tufft men till slut hade jag modet. Jag har genomgått mina, jag kan inte komma på rätt ord, raskorrigerande ingrepp. Jag har övergått till en icke-binär person, de eller dem, korean eller Ji-Min, och jag har till slut ett koreanskt utseende, så jag är faktiskt glad på riktigt.

https://twitter.com/yunscookie/status/1388431429080555523?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1388431429080555523%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsweek.com%2Foli-london-before-surgery-pictures-instagram-star-identifies-korean-1604656

Bemöter kritiken

Ingreppen och uttalandet att Oli London numera identifierar sig som sydkorean har mötts av massvis kritik.

Oli London har bemött kritiken på Instagram.

Ja jag identifierar mig som korean. Ja jag är icke-binär. Ja jag ser ut som Ji-Min”, skriver Oli London i ett inlägg och fortsätter:

”Men inget av det här borde vara en anledning till att utesluta mig från samhället, att avhumanisera mig och ge mig skam för att jag är den jag är, en icke-binär korean. Jag kommer aldrig sluta vara den person jag föddes till att vara”.

I en intervju med Daily Dot förklarar Oli Londons manager att influencern ”känner sig bunden till Korea och den koreanska kulturen och känner en starkare dragning dit än sin egen kultur”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.