Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern sålde nakenbilder – på annan kvinnas kropp

Tova Helgesson berättar att hon skäms i en video på Youtube.
Foto: Youtube

Influencern Tova Helgesson sålde nakenbilder för 200 kronor styck på sajten Only fans – men det visade sig att det inte var hon på bilderna.

I en video har hon avslöjat att allt bara var ett stort prank, något hon blivit starkt kritiserad för. 

Nu väljer hon att be om ursäkt.

– Det jag har gjort är fruktansvärt fel, och det är pinsamt och jag skäms, säger Tova Helgesson i en video på Youtube.

Youtubern Tova Helgesson, som har närmare en halv miljon följare på Youtube, började i maj lägga upp avklädda bilder på sig själv på sajten Only fans, där man måste betala för att få se innehållet. För 200 kronor styck visade hon nakenbilder.

Men nu har det visat sig att allt var ett skämt orkestrerat av Helgesson – det var inte hon själv på bilderna.

I en video på Youtube börjar hon med att säga att hon skaffat en användare på sajten för att hon inte tjänar tillräckligt på Youtube, för att sedan avslöja att det bara var ett skämt. Influencern hade redigerat in sitt eget ansikte på en annan kvinnas kropp.

Efter att det kom fram att det var ett skämt fick Tova Helgesson motta massiv kritik från sina följare över att hon tjänat pengar på bilder föreställande andra nakna kvinnor – och fansens ilska har fått Helgesson att tänka om.

– Det jag har gjort är fruktansvärt fel, och det är pinsamt och jag skäms. Men jag vill klargöra att jag inte har gjort något av detta för pengar, och har aldrig haft tankar på att ta ut de där pengarna själv, säger Tova Helgesson i videon ”Jag vet att jag gjort fel”.

Betalar tillbaka pengarna

Hon menar att pengarna var tänkta att gå till välgörenhetsorganisationer som arbetar med prostitutionsfrågor och liknande ämnen – men att hon nu i stället har valt att ge tillbaka alla pengar till de som betalade från första början.

– Jag står för mitt misstag, jag har inte inaktiverat några kommentarer. Jag sitter och läser era kommentarer och tar åt mig. Ni har förklarat för mig hur fel det är, och jag är glad att ni gjorde det, säger Tova Helgesson i videon.

Hon menar att hon menade väl med skämtet, men att allt blev fel, och att hon aldrig skulle vilja försvara vad hon gjort.

– Jag grät av ren stress, ångest och panik över vad jag hade orsakat och gett mig in i, över hur fel det blev och hur, säger hon i sin senaste video.

Efter kritiken från fans, där det också har förekommit en del dödshot, får hon nu stöd i kommentarsfältet – och många uppskattar att hon verkar vara medveten om vad hon gjort för fel, och tar ansvar för det.

Expressen söker Tova Helgesson.

Paulina Danielsson om bråket med Jasmine Gustafsson

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.