Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern fejkade lyxjet- bild – bluffen upptäcktes

Vanja Wikström arbetar som influencer.
Flertal influencers fejkar sina bakgrunder.Foto: Shutterstock

Influencers med deras makt och starka plattformar kan tilltala, men också lura vem som helst.

Flera har nyligen fångats på bild när de poserar i privatjet, inget konstigt alls kanske du tänker. Men vad många inte vet är att det inte är på riktigt.

Det finns nämligen fejkade privatjet som fungerar som ”rekvisita”, vilket väckt många funderingar kring influencers tilltro.

Flertal influencers har fångats på bilder när de poserar i falska privata jets vilket har skapat många frågetecken hos följare, som inte verkar vara imponerade, skriver 9travel.

Problemet är att många Internationella resor har stängts av för resten av 2020 på grund av coronapandemin. Men detta verkar ha gjort att influencers blivit mer kreativa för att hitta nya bakgrunder för deras innehåll på olika plattformar som Instagram och Facebook.

Kan boka en hel uppsättning för en enda bild

Influencers kan nu hyra en scenografi som är utformad så att det ser ut som en privatjet, exempelvis. Med hjälp av detta kan de visa upp en lyxig ”rese-tillvaro” utan att behöva göra någon av de dyra privata resorna, skriver 9travel.

Azra Mian som har närmre 100 000 följare på Instagram, delade nyligen en bild på sig själv poserade på en privatjet. Senare medgav hon att det bara ”var scenografi”.

https://www.instagram.com/p/CFiGPY2j5iY/

 

Den svenska influencern Alexandra Nilsson diskuterar ständigt ämnet ”Insta vs Reality” med tillhörande hashtagg. Där hon på sin egen plattform skildrar hur bilderna som publiceras på sociala medier ser ut vs hur de egentligen kan se ut i verkligheten.

Hon skriver i sitt inlägg med bilder på sig själv i helt olika vinklar: 

”Nej men man kan fejka mycket med posering och vinklar. Man kan nästan tro att jag har tigh gap, men det har jag inte”.

https://www.instagram.com/p/CFpBiaGJTfV/
Alexandra Nilsson slår tillbaka mot kroppshetsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.