Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern Alexandra Nilsson ställer in reklamresa till Kina

”Detta är fruktansvärt och jag kan inte åka ditt med gott samvete”, skriver Alexandra ”Kissie” Nilsson i ett inlägg på sin blogg.
Bloggaren Alexandra Nilsson väljer bort en resa till Kina. Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
I ett blogginlägg berättar hon att hon inte kan åka dit med gott samvete. Foto: /IBL / /IBL EERO HANNUKAINEN
”Det har kommit fram att det har satts flera tusentals muslimer i arbetsläger där dom torteras”, skriver hon på sin blogg. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Bloggaren Alexandra Nilsson var inbokad på en reklamresa till Kina, tillsammans med flera andra influencers.

Nu har Nilsson bestämt sig för att ställa in resan, i protest mot landets behandling av muslimer.

”Detta är fruktansvärt och jag kan inte åka ditt med gott samvete”, skriver Alexandra Nilsson i ett inlägg på sin blogg.

Storbloggaren Alexandra Nilsson, 28, hade planerat att åka med på en pr-resa till Kina nästa vecka – men nu har influencern valt att ställa in sin resa till landet.

I ett inlägg på sin blogg förklarar hon beslutet bakom den inställda resan.

”Jag nämnde ju lite kort tidigare att jag skulle iväg till Kina. Det var planerat nu nästa vecka. Men jag har valt att inte åka med pga flera anledningar. Den största anledningen är ju såklart det som har uppmärksammat just nu dom senaste dagarna i Media. Det har kommit fram att det har satts flera tusentals muslimer i arbetsläger där dom torteras. Detta är fruktansvärt och jag kan inte åka ditt med gott samvete”, skriver Alexandra Nilsson i blogginlägget.

Alexandra Nilsson förklarar att hennes sena beslut inte var populärt med de som arrangerat resan, men att hon kände att hon inte kunde åka dit och göra reklam för Kina.

”Jag kan inte indirekt stödja det som händer just nu, så jag var tvungen att dra mig ut i sista sekund. Även om det betyder att vissa blev sura på mig, men jag klarar inte av att åka dit. Jag har dock fått höra att andra influensers nu ska åka, och det tycker jag är fruktansvärt. Det är inte värt pengarna!! Jag hoppas innerligt att dom ångrar sig och kan dra sig ut även om det är så tätt inpå”, skriver hon i bloggen.

”Ställde in så fort jag blev insatt”

I ett meddelande berättar influencern att hon fått mycket bra respons från sina läsare för att hon vågar ta ställning.

”Ställde in så fort jag blev insatt i situationen. Tror det är viktigt att man är påläst och blir en omvärldsbevakare mer än man kanske varit tidigare. Med åldern och erfarenhet lär man sig när det är viktigt att ta ställning inte bara för att man tänker på sitt ”varumärke” utan även som person med värderingar”, skriver hon.

Men profilens beslut har inte ställt in resan – i stället har hon nu ersatts av andra personer.

”Jag har hört att andra Influencers har tagit min plats och det gör mig ledsen och besviken”, skriver hon till Expressen.

Här berättar Alexandra Nilsson om framgångarna: