Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Influencer dömd till fängelse – efter avklädda bilden

Nanna Olasdotter Hallberg och Anitha Clemence diskuterar vår tids exponering av barn på sociala medier.
Akuapem Paloo, 32, är sångare, skådespelare och influencer.
Foto: Instagram
2019 träffade Akuapem Poloo den amerikanska rapparen Cardi B, 29.
Foto: Instagram

Sångaren, skådespelaren och influencern Akuapem Paloo, publicerade en bild på Instagram där hon poserar avklädd tillsammans med sin sjuårige son i kalsonger. 

Inlägget väckte skarp kritik och skapade rubriker i hennes hemland Ghana. 

Nu döms hon till tre månaders fängelse för misshandel och för att ha kränkt sonens rätt till ett privatliv, skriver BBC

Förra sommaren valde Akuapem Paloo, 32, eller Rosemund Alade Brown som hon egentligen heter, att publicera en bild på Instagram där hon poserar naken med sin son, som är iklädd kalsonger. Inlägget lade hon ut i samband med sonens sjuårsdag. 

Bland andra Child Rights International var snabba med att kritisera bilden och uppmanade även polisen att utreda ärendet. 

Nu har domen kommit. 

Akuapem Paloo döms till tre månaders fängelse för misshandel och för att ha kränkt sonens rätt till ett privatliv, i hemlandet Ghana.

https://www.instagram.com/p/CVVyMyMMkFw/

Sonens egna ord: ”Snälla förlåt min mamma”

Kort efter att bilden publicerades tog influencern bort den från Instagram och bad om ursäkt i en separat Instagram-video. Där kunde man även höra sonens egna ord om inlägget.

”Ghananer, snälla förlåt min mamma. Hon är en bra person”, sade han i videon. 

Trots ursäkten greps Akuapem Poloo av polis i juli i år och nu står det klart att hon får ett hårt straff.

– Ett hårt straff kommer att ha en förebyggande effekt, säger domaren Christiana Cann och påpekade även att publicering av gränsöverskridande material är ett växande problem.

– Frågade hon barnet om lov innan hon publicerade bilden? Respekterade hon barnets rättigheter? Nej, det gjorde hon inte, tillägger Cann, enligt New York Post

Influencern överklagade domen, men under en ny rättegång på onsdagen fastställdes alltså fängelsestraffet på 90 dagar.

Samma dag publicerade hon ett nytt inlägg på Instagram:

”Min son, jag älskar dig, och du kommer veta att Gud alltid är med dig. Uppför dig ordentligt tills mamma kommer tillbaka”, skrev hon.

https://www.instagram.com/p/CW8BgGDsjVv/

Cardi B om fängelsestraffet: ”Lite väl strikt”

2019 träffade Akuapem Poloo den amerikanska rapparen Cardi B, 29. Sedan dess har de hållit kontakten regelbundet och därför har även rapparen kommenterat straffet.

”Jag har sett några amerikaner göra sådana fotograferingar. Även om det inte är min stil, tror jag inte att hon menade det sexuellt. Jag tycker att fängelsestraffet är lite väl strikt. Hon skulle kanske snarare dömas till skyddstillsyn på sociala medier eller samhällsstraff”, skrev hon i ett inlägg på Twitter tidigare i år.

https://www.instagram.com/p/CU5p0E0s3go/

Se också: 

Kim Kardashian kritiseras för Instagrambild.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.