Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencer avstängd – efter ”oansvarig” corona-video

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 10 och 20 på helgerna.
Ava Louise, känd från Tiktok och Instagram.Foto: Instragram
Foto: Instragram

En influencer försökte men misslyckades att starta en ”corona-utmaning” i sociala medier – där man ska slicka på offentliga toaletter.

Efter den omtalade videon stängdes hon däremot av från den populära appen Tiktok.

Budskapet från världshälsoorganisationen WHO är tydligt:

Människor behöver dra sitt strå till stacken – och vidta försiktighet – för att förhindra smittspridning till följd av coronaviruset.

Samtidigt varnar norska polisen för att ungdomar arrangerar ”coronafester” för att fira att de slipper gå i skolan efter att Norge bestämt sig för att stänga alla skolor.

”Kära ungdomar, snälla, sluta med de här festerna. Du kanske inte blir sjuk men tänk på dina medborgare. Andra kan dö om de blir smittade. Var en medmänniska och håll dig borta från fester och sammankomster med andra”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Provocerade med video

I sociala medier sprids just nu ”Corona challenge”. Begreppet tog fart efter att den amerikanska influencern Ava Louise, som bland annat är känd från tv-programmet ”Dr. Phil” där hon figurerat som gäst ett par gånger, publicerat en video på Tiktok där hon slickar på en toalettring inne på en flygplanstoalett, rapporterar Fox News.

”Snälla dela det här så att människor vet hur man är riktigt hygienisk på ett flygplan”, skrev Ava Louise intill sitt sex sekunder korta videoklipp.

Ur den omtalade videon.Foto: Instragram

Videon möttes av viss kritik, där flera menade att innehållet var oansvarigt, och arga röster krävde att Tiktok ska radera videon helt och hållet. Meghan McCain, dotter till den amerikanske presidentkandidaten John McCain, skriver på Twitter:

”Släng henne i fängelse!”

Blev avstängd

Nåja, videon i fråga tycks inte ha skapat en trend, eller gjort något ytterligare avtryck, och den så kallade ”corona-utmaningen” har inte ha lockat andra människor att delta.

Efter videon blev Ava Louise däremot avstängd från Tiktok, meddelar hon på Instagram, där influencern har 151 000 följare.

Av hennes Instagramkonto att döma fortsätter livet som vanligt.

Här kan man se det sex sekunder långa videoklippet i fråga:

https://twitter.com/CashNastyGaming/status/1239039704181493761

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.