Foto: Lennart Rehnman
 Foto: Lennart Rehnman

In Flames video- hyllning till Göteborg

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. In Flames hyllar Göteborg i sin nya video.
GT tog plats med bandet då den spelades in - i Göteborghjulet.
- Vi har den här staden att tacka för mycket, säger gruppens sångare Anders Fridén.
In Flames har satt Göteborg på hårdrockkartan som få andra band med sitt Gothenburg sound.
När det nu är dags för bandet att fronta sitt kommande album "Sounds of a playground fading" med inspelning av singeln "Deliver us" var platsen given: Göteborgshjulet.

Klaustrofobiskt

Bandets trogne videoregissör Patric Ullæus tog på sig uppdraget att visualisera Anders Fridéns idéer.
- Jag ville ha bilder inifrån kabinen med securitykameror. En klaustrofobisk känsla där inne med de vackra vyerna utanför, förklarar han.
Patric Ullæus kontaktade Göteborg & co, som direkt sa ja till frågan om Göteborgs internationellt starkaste hårdrock fick utnyttja hjulet.

Snurrar på full nivå

När GT, som ensam tidning, är på plats snurrar det fortare än normalt. Då turisterna åker handlar det om 35 procent av kapaciteten - In Flames far i hundra procent.
Varv efter varv åker de till "Deliver us", som pumpar ut på stark volym inne i kabinen.
- Problemet är att jag tar i för mycket då jag sjunger här, säger Anders Fridén och hostar, delvis på grund av en förkylning, delvis på grund av den intensiva inspelningen.
När mörkret kommer smygande är det dags för fyrverkerier. Regissören Patric Ullæus ropar kommandoord för att få perfekt tajmning då Göteborgs kvällshimmel spricker upp med praktfull pyroteknik.
- Vi vill göra en hommage till Göteborg, säger Anders Fridén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag