Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Impulsköpet för 800 000 som Markoolio ångrar: ”Sådan idiot”

Markoolio kollapsade i sändning när han fick testa på att äta stark chili.
Marko Lehtosalo har tjänat miljoner på sin karaktär Markoolio, och spelar en stor konsert i Globen i veckan.Foto: MIKAEL SJÖBERG
Men artisten verkar vara lika bra på att göra av med pengar som han är på att tjäna dem – i en intervju med Svenska Dagbladet berättar han om ett misslyckat impulsköp för 800 000 kronor.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Marko Lehtosalo har tjänat miljoner på sin karaktär Markoolio, och spelar en stor konsert i Globen i veckan.

Men artisten verkar vara lika bra på att göra av med pengar som han är på att tjäna dem – i en intervju med Svenska Dagbladet berättar han om ett misslyckat impulsköp för 800 000 kronor.

– Så hamnade jag framför det här ståndet med sportbåtar från norska tillverkaren Hydrolift. Då var det kört, säger artisten i intervjun.

Brukar du impulsköpa saker?

Marko Lehtosalo, 44, har i över 20 år underhållit som rapparen Markoolio – ett jobb som har resulterat i en hel del pengar.

Men samtidigt är artisten även duktig på att göra sig av med stora summor pengar. I en intervju med Svenska Dagbladet berättar Markoolio om den impulsivitet han länge hade när han spenderade pengar.

Artistens ånger – dyra impulsköpet

Ett impulsköp han ångrar är en båt för 800 000 kronor som han knappt använder.

– Om vi tar sportbåten vid bryggan. Mina vänner frågade mig om jag inte skulle med till Båtmässan. Jag sa nej, för jag vet hur det alltid slutar. Men de fick med mig och så hamnade jag framför det här ståndet med sportbåtar från norska tillverkaren Hydrolift. Då var det kört. ”En sådan där vill jag ha”, sa jag och pekade. Åh, jag är en sådan idiot. 800 000 kronor. Ett totalt impulsköp som jag inte använder mer än när jag och barnen ibland om somrarna åker till Saltis eller Grönan för att köpa glass, berättar han i tidningen.

Markoolio: ”Adam Alsing hetsade mig”

Men båten är inte det enda exemplet på saker som Lehtosalo har lagt stora summor pengar på. I intervju med Svenska Dagbladet visar han upp en Audemar Piguet-klocka för 140 000 kronor, och en specialgjord jacka från det italienska märket Stone Island, som kollegan Adam Alsing fick honom att investera i.

– Adam Alsing hetsade mig genom att säga att det bara fanns tre exemplar av den här jackan i Europa. Då fanns det ingen återvändo. Jag var bara tvungen att ha den. Jag vill inte ens minnas hur många tusen den kostade, säger han i Svenska Dagbladet.

Men i dag har Marko Lehtosalo inget behov av att köpa dyra impulsköp längre, menar han.

– Nu är jag ju också 45 år gammal, har grått skägg och är tunnhårig. Så jag har inget behov av att köpa någon Ferrari längre, hålla på och köpa konstiga saker. Kan jag handla god mat, köra min Volvo och bo där jag bor och se till att barnen har kläder på sig och vi kan resa någon gång, då är jag ganska nöjd. Och det känns rätt att ha skönt att ha kommit till det stadiet.

 

Markoolio öppnade upp om missbruket

Här kommenterar han sitt sommarprat

LÄS MER: TV4-profilerna försvann från rutan – så här lever de i dag (PREMIUM)

LÄS MER: Kändisarna som har blivit omtalade för sina sexfilmer (PREMIUM)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.